Lasagne med laks, asparges og gulrøtter

Lasagne med laks, asparges og gulrøtter

Fremgangsmåte

  1. La asparges og gulrøtter få et raskt oppkok i lettsaltet vann.
  2. Kok lasagneplater møre i lettsaltet vann med 1 ss olje i.
  3. Ostesausen: Smelt smør i en kjele, tilsett hvetemel og rør sammen.
  4. Spe med melk under visping.
  5. La småkoke i 15 minutter.
  6. Visp inn crème fraîche og ost. Gjør den luftig. Smak til med salt og pepper.
  7. Drypp sitronsaft over asparges og gulrøtter.
  8. Legg fisk og grønnsaker lagvis mellom 3 lasagneplater per porsjon.

Mange flere retter med lasagne venter på deg

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Risotto med spekeskinke, røkelaks og asparges

Risotto med spekeskinke, røkelaks og asparges

Fremgangsmåte

  1. Finhakk løk og hvitløk. Fres det i litt olivenolje på middels varme, ca. 3 minutter til løken er blank.
  2. Tilsett ris og en klype salt. Stek videre i ca. 3 minutter, rør hele tiden. Blandingen skal ikke bli brun.
  3. Tilsett hvitvin. Når hvitvinen er fordampet tilsetter du litt og litt kokende buljong, ca. en øse av gangen.
  4. Skru ned varmen slik at risen småkoker. Fortsett å tilsette buljong mens du rører hele tiden. La all væske trekke inn i riskornene før du tilsetter mer. Etter ca. 15 minutter er risen myk.
  5. Ta kjelen av varmen, tilsett smør og revet parmesan. Smak til med salt og pepper.
  6. Avkjøl litt før du legger risotto på tallerken med spekeskinke sprøstekt i litt olje, røkelaks og smørkokt asparges.
  7. Bland sammen alle ingrediensene til urteoljen i en morter eller i en hurtighakke. Drypp rundt med litt urteolje eller ferdiglaget pesto.

Dette er en nydelig forrett for fire eller en delikat hovedrett for to.

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Torskefilet med søtpotetpuré og asparges

Torskefilet med søtpotetpuré og asparges

Fremgangsmåte

  1. Skjær fisken i fire like serveringsstykker. Bland vann og salt og kok opp.
  2. Ta kjelen av platen og legg fiskestykkene i og la dem trekke 5-8 minutter - avhengig av tykkelse. Pass på å trekke fisken rett før servering.
  3. Søtpotetpuré:
  4. Skjær søtpotetene i terninger og kok dem møre i vann.
  5. Mos dem sammen med smør og ev. litt vann. Smak til med salt og pepper.
  6. Asparges:
  7. Skjær eller brekk av den nederste delen på stilken, og skrell gjerne den nederste delen av asparges dersom den er trenete.
  8. Kok aspargesene i godt saltet vann i 20 sekunder. Vend dem raskt i olivenolje med pepper og sitronsaft.
  9. Rotfruktsylinder:
  10. Skjær grønnsakene i bitte små terninger - 2x2 mm. Stek dem i smør på svak varme i 1 minutt. Smak til med salt og pepper.
  11. Press terningene sammen i en liten stålsylinder slik at du får et grønnsakstårn på tallerkenen og la stå til servering. Eventuelt kan de serveres ved siden av.
  12. Appelsinkålrot:
  13. Skjær kålrot i ½ cm tykke skiver og del den deretter i passende biter. Kok kålroten mør i friskpresset appelsinsaft.

Ved servering legger du opp fisken oppå aspargesene, og serverer med kålrot og søtpotetpuréen. En fyldig rødvinssaus smaker kjempegodt til.

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Grillede kamskjell med sommerlig salat

Grillede kamskjell med sommerlig salat

Fremgangsmåte

  1. Rens kamskjellene, skyll dem raskt og klapp dem tørre på kjøkkenpapir. Sett dem kaldt frem til de skal grilles.
  2. Salaten:
  3. Kok ferskpotetene med skallet på i usaltet vann til de er akkurat kokte, skjær dem i båter eller skiver.
  4. Knekk av den nederste treete enden av aspargesen og kok dem knapt møre i godt saltet vann, del dem i passe stykker.
  5. Skjær et kryss i toppen av tomaten og dypp den i kokende vann et par senkunder før du dypper den i iskaldt vann.
  6. Flå skinnet av tomaten, det den i båter, skrap ut kjernehuset og skjær tomatkjøttet i små terninger.
  7. Lagr dressing av gressløk, olje, eddik og honning og smak til med salt og pepper.
  8. Bland dressingen med poteter, asparges og tomat. 
  9. Kamskjellene:
  10. Pensle kamskjellene lett med olje, dryss på en anelse salt og pepper og stek dem på grill til du får en fin stekeskorpe på en side, snu og få litt varme på den andre siden.
  11. Steketiden varierer med størrelsen på skjellene. Kamskjell må aldri steke for lenge, da blir de tørre og seige, og de skal ha en lett rå kjerne. Server kamskjellene nystekte med den lune salaten. 
  12. Kamskjellene er nå perfekt stekt og kan serveres. Du kan også ha i litt limejuice, krydderurter eller hvitløk i det du har i smøret for å gi mer smak til skjellene.

Tips: Du kan også steke kamskjellene i pannen. Snitt da noen ruter i den største flate siden av kamskjellet og stek det på høy varme i litt olje. Etter ett minutt har du i 1 ss usaltet smør og tar skjellene av platen, snu skjellene og øs over smør og oljeblandingen. Ha på salt og nykvernet pepper. 

Se flere lekre retter med kamskjell her

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Salat med asparges, lune poteter og makrell

Salat med asparges, lune poteter og makrell

Fremgangsmåte

  1. Begynn med dressingen.
  2. Finhakk hvitløk og bland med eddik, honning og sennep. Spe med olje i en tynn stråle mens du visper hele tiden.
  3. Smak til med salt og pepper. La dressingen stå i romtemperatur og trekke mens salaten lages.
  4. Skrubb potetene godt og kok dem møre i vann. Hell av kokevannet og damp dem godt.
  5. Skjær eller brekk bort den nederste delen på aspargesen og kok den 1-2 minutter i godt saltet vann tilsatt ørlite sukker.
  6. Del aspargesen i 3-4 biter. Skyll salaten og rist vannet godt av. Riv den i mindre biter.
  7. Skjær makrellen i litt store biter.
  8. Anrett salat, lune poteter i båter, asparges, finsnittet vårløk, agurk i skiver, hakkede urter, delte friske jordbær og biter av makrell på et serveringsfat.
  9. Hell over dressingen eller server den ved siden av.
  10. Server salaten med godt brød og smør til.

Tips: Vent til maten skal serveres med å helle over dressingen. Den kan også serveres ved siden av.

Lekre retter med makrell

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her