La deg friste til å prøve en ny oppskrift med asparges

Aspargesoppskrifter

(Bilde: Matprat/Marit Svenningsen)

Sjømat og asparges er perfekt sammen

 

Lasagne med laks, asparges og gulrøtter

Fremgangsmåte

La asparges og gulrøtter få et raskt oppkok i lettsaltet vann. Kok lasagneplater møre i lettsaltet vann med 1 ss olje i.

Ostesausen:
Smelt smør i en kjele, tilsett hvetemel og rør sammen. Spe med melk under visping.

La småkoke i 15 minutter. Visp inn crème fraîche og ost. Smak til med salt og pepper.

Vend inn fisk og grønnsaker. Legg lagvis med lasagneplater i en form. Stek i ovnen i 15 minutter på 200 grader.

De beste pastaoppskriftene finner du her

Alt om pasta finner du i Apéritifs pastaguide

Pastaoppskrifter i Apéritifs kokebok

 

Dette er forskjellen på hvite og grønne asparges

Her finner du alle aspargesoppskriftene

Dette er forskjellen på hvite og grønne asparges

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Risotto med spekeskinke, røkelaks og asparges

Fremgangsmåte

Finhakk løk og hvitløk. Fres det i litt olivenolje på middels varme, ca. 3 minutter til løken er blank.
 
Tilsett ris og en klype salt. Stek videre i ca. 3 minutter, rør hele tiden. Blandingen skal ikke bli brun.
 
Tilsett hvitvin. Når hvitvinen er fordampet tilsetter du litt og litt kokende buljong, ca. en øse av gangen.
 
Skru ned varmen slik at risen småkoker. Fortsett å tilsette buljong mens du rører hele tiden. La all væske trekke inn i riskornene før du tilsetter mer. Etter ca. 15 minutter er risen myk.
 

Ta kjelen av varmen, tilsett smør og revet parmesan. Smak til med salt og pepper. Avkjøl litt før du legger risotto på tallerken med spekeskinke sprøstekt i litt olje, røkelaks og smørkokt asparges.

Bland sammen alle ingrediensene til urteoljen i en morter eller i en hurtighakke. Drypp rundt med litt urteolje eller ferdiglaget pesto.
 
Dette er en nydelig forrett for fire eller en delikat hovedrett for to.

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Torskefilet med søtpotetpuré og asparges

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

 
50 g
1 l
Søtpotetpuré
2 ss
Asparges
Rotfruktsylinder
100 g
Appelsinkålrot
100 g
kolrot

Fremgangsmåte

Skjær fisken i fire like serveringsstykker. Bland vann og salt og kok opp.

Ta kjelen av platen og legg fiskestykkene i og la dem trekke 5-8 minutter - avhengig av tykkelse. Pass på å trekke fisken rett før servering.

Søtpotetpuré:
Skjær søtpotetene i terninger og kok dem møre i vann.

Mos dem sammen med smør og ev. litt vann. Smak til med salt og pepper.

Asparges:
Skjær eller brekk av den nederste delen på stilken, og skrell gjerne den nederste delen av asparges dersom den er trenete.
 

Kok aspargesene i godt saltet vann i 20 sekunder. Vend dem raskt i olivenolje med pepper og sitronsaft.

Rotfruktsylinder:
Skjær grønnsakene i bitte små terninger - 2x2 mm. Stek dem i smør på svak varme i 1 minutt. Smak til med salt og pepper.
 

Press terningene sammen i en liten stålsylinder slik at du får et grønnsakstårn på tallerkenen og la stå til servering. Eventuelt kan de serveres ved siden av.

Appelsinkålrot:
Skjær kålrot i ½ cm tykke skiver og del den deretter i passende biter. Kok kålroten mør i friskpresset appelsinsaft.
 

Ved servering legger du opp fisken oppå aspargesene, og serverer med kålrot og søtpotetpuréen. En fyldig rødvinssaus smaker kjempegodt til.

Flere velprøvde torskeoppskrifter finner du her

Fristende grønnsaksretter finner du i vår store kokebok

Dette er forskjellen på hvite og grønne asparges

Her finner du alle aspargesoppskriftene

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Hot Chocolate Media

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Grillede kamskjell med sommerlig salat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

stk
Salat
8 stk
asparges, grønne
1 stk
stk

Fremgangsmåte

Rens kamskjellene, skyll dem raskt og klapp dem tørre på kjøkkenpapir. Sett dem kaldt frem til de skal grilles.

Salaten:
Kok ferskpotetene med skallet på i usaltet vann til de er akkurat kokte, skjær dem i båter eller skiver.
 

Knekk av den nederste treete enden av aspargesen og kok dem knapt møre i godt saltet vann, del dem i passe stykker.

Skjær et kryss i toppen av tomaten og dypp den i kokende vann et par senkunder før du dypper den i iskaldt vann.

Flå skinnet av tomaten, det den i båter, skrap ut kjernehuset og skjær tomatkjøttet i små terninger.

Bland poteter, asparges, tomat, gressløk, olje og eddik og smak til med salt og pepper.

Kamskjellene:
Pensle kamskjellene lett med olje, dryss på en anelse salt og pepper og stek dem på grill til du får en fin stekeskorpe på en side, snu og få litt varme på den andre siden.

Steketiden varierer med størrelsen på skjellene. Kamskjell må aldri steke for lenge, da blir de tørre og seige, og de skal ha en lett rå kjerne. Server kamskjellene nystekte med den lune salaten.

Tips: Du kan også steke kamskjellene i pannen. Snitt da noen ruter i den største flate siden av kamskjellet og stek det på høy varme i litt olje. Etter ett minutt har du i 1 ss usaltet smør og tar skjellene av platen, snu skjellene og øs over smør og oljeblandingen. Ha på salt og nykvernet pepper.

Kamskjellene er nå perfekt stekt og kan serveres. Du kan også ha i litt limejuice, krydderurter eller hvitløk i det du har i smøret for å gi mer smak til skjellene.
 
 

Sendt inn av

Foto: Eva Brænd

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Salat med asparges, lune poteter og makrell

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

Salaten
6 stk
10 stk
    
Honningdressing
Til servering

Fremgangsmåte

Begynn med dressingen.

Finhakk hvitløk og bland med eddik, honning og sennep. Spe med olje i en tynn stråle mens du visper hele tiden.

Smak til med salt og pepper. La dressingen stå i romtemperatur og trekke mens salaten lages.

Skrubb potetene godt og kok dem møre i vann. Hell av kokevannet og damp dem godt.

Skjær eller brekk bort den nederste delen på aspargesen og kok den 1-2 minutter i godt saltet vann tilsatt ørlite sukker.

Del aspargesen i 3-4 biter. Skyll salaten og rist vannet godt av. Riv den i mindre biter.

Skjær makrellen i litt store biter.

Anrett salat, lune poteter i båter, asparges, finsnittet vårløk, agurk i skiver, hakkede urter, delte friske jordbær og biter av makrell på et serveringsfat.

Hell over dressingen eller server den ved siden av.

Server salaten med godt brød og smør til.

Andre oppskrifter på velsmakende salater

Tips: Vent til maten skal serveres med å helle over dressingen. Den kan også serveres ved siden av.

Sendt inn av

Foto: Frukt.no/Jon Marius Nilsson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen