Reinsdyrstek med tyttebærsaus

Fremgangsmåte
Krydre steken med salt og pepper. Brun den i en gryte fint på alle sider på god varme.
Del grønnsakene i biter og legg dem i gryta. Stikk steketermometet i den tykkeste delen av steken.
Slå på kokende vann til midten av steken og la den trekke på svak varme.
Snu steken etter ca. ½ time. Ved en kjernetemperatur på 70 grader er steken rosa. Vil du ha den gjennomstekt må steketermometeret vise 76 °C.
Ta steken opp og pakk den inn i folie.
Sil kraften og lag saus ved å jevne den med hvetemel utrørt i kaldt vann.
Lekre oppskrifter på reinsdyr finner du her
Alle fakta om rein og hvilke deler av dyret du bruker til hva
Les om det fantastiske reinkjøttet her
Reinsdyrkjøtt er noe av de beste vi har. Prøv en av disse oppskriftene
Her finner du deilige retter med vilt
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
92 POENG