Leverpostei med tranebærgele som tapas

Leverpostei med tranebærgele som tapas

Fremgangsmåte

  1. Tranebærgele/aspic: Legg gelatin i bløt i kaldt vann. Klem ut vannet og rør ut gelatinen i litt kokende vann.
  2. Bland med juice og buljong.  Hell i en form slik at tykkelsen blir maks 1 cm. Sett til avkjøling og stivning. Stikk ut rundinger.
  3. Stikk ut rundinger av loffen/brødet med samme diameter som for geleen. 
  4. Kjør valgt type postei med rømme i forholdet 3:1. Smak evt til med salt og pepper. Ha i en sprøytepose. 
  5. Sprøyt litt postei på de halvparten av brødrundingene. Legg gele på toppen. Legg en runding oppå.
  6. Sprøyt så en fin topp oppå de små sandwichene.
  7. Pynt med tranebærsyltetøy, urter og spirer/blader.

Tapas er en god løsning for jule- eller nyttårsfesten

Klassiske retter til tapas finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Smørbrød med leverpostei og sprøstekt bacon

Smørbrød med leverpostei og sprøstekt bacon

Fremgangsmåte

  1. Kle en form med aluminiumsfolie og legg baconskivene utover. Bak baconet i stekeovnen ved 200 grader til det er jevnt sprøtt.
  2. Ha litt smør på brødskivene og legg på ett stort salatblad på hver skive.
  3. Skjær gode skiver av leverposteien, grov, og legg dem på skivene.
  4. Topp opp med to baconskiver til hver og skivete sure agurker.

Tips: Varm gjerne leverposteien litt i ovnen rett før du har den på skiven.

Hvis du i tillegg har på en skive sjy (mørk aspik) og skivet saltkjøtt på toppen har du det klassiske danske smørbrødet Dyrlegens nattmat.

Flere fristende oppskrifter på smørbrød finner du her

Lag leverposteien selv

Grov leverpostei

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Juleskinke med smak av India

Juleskinke med smak av India

Fremgangsmåte

  1. Skjær juleskinken i strimler og legg dem i en ildfast form.
  2. Bland tandooripasta og yoghurt, og pensle det over juleskinkeskivene. Stek dem på 225 grader i 5 minutter.
  3. Skjær løk, paprika og squash i terninger. Stek grønnsakene i olje.
  4. Varm nanbrødene. Fordel grønnsaker og skinkestrimler over. Drypp over yoghurt naturell. 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Juleskinke med rask risotto

Juleskinke med rask risotto

Fremgangsmåte

Rens og finhakk løken. Fres den i en kjele med olje til den er blank. Tilsett risen og la steke til risen har tatt til seg all oljen.

Ha i vinen og la den koke helt inn i risen mens du rører hele tiden. Spe litt etter litt med buljongen, la det koke inn helt før du sper med mer kraft.

Mot slutten av koketiden (ca 10 - 12 min) tilsetter du matfløte som du lar koke inn, samt sukkerertene som du deler i strimler og lar koke med de siste 2 minuttene.

Ha i parmesanen og smak til med salt og pepper.

Skjær juleskinken i tynne skiver og server ved siden av risottoen.

Tips: Prøv å bytte ut risottorisen med byggryn for en mer nordisk variant av retten.

Her finner du flere lekre retter av julepålegget

Flere deilige risottoretter finner du her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Pai med juleskinke og rødkål

Pai med juleskinke og rødkål

Fremgangsmåte

Kle en paiform med paideigen.

Skjær juleskinken og rødkålen i fine strimler. Stek det raskt i en stekepanne i olje til  kålen begynner å bli myk. Bland inn honningen.

Legg blandingen i paiskallet. Visp sammen egg, melk, salt og pepper. Hell det over paien og strø over osten.

Stekes midt i ovnen i 20 minutter ev 225 grader.

Her er mange deilige pairetter

Tips:
Du kan også ha i purre eller løk i skiver eller også kokte poteter i skiver for mer smak. 

Paideigen lager du enkelt selv

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her