Smak premier-cru og grand-cru fra noen av Chablis' fremste vinmarker laget av en av de mest talentfulle vinmakerne

Vinkurs 4. juni i Oslo

Smak premier-cru og grand-cru fra noen av Chablis' fremste vinmarker laget av en av de mest talentfulle vinmakerne

Det er duket for toppmøte i Chablis' vinmarker denne kvelden hvor du får 10 forskjellige viner fra like mange forskjellige vinmarker.

COVID-19

Grunnet den pågående COVID-19 pandemien er påmeldingen til dette kurset foreløpig stengt. Situasjonen er per nå svært uoversiktlig og det er veldig vanskelig å vite når påmelding vil gjenåpne. Vi er i løpende dialog med våre samarbeidspartnere, og jobber for øyeblikket med å flytte alle kurs berørt av COVID-19 pandemien. 

Vi gleder oss til å kunne ta dere i mot på vinsmaking det øyeblikket det blir mulig, og takker for tålmodigheten i mellomtiden.

Vi snakker om en rekke premier cru-er og en av de mest spennende grand cru-ene, chablis i magnum og chablis laget av druer fra gamle vinstokker. I det hele tatt får du en fantastisk mulighet til å dypdykke i Chablis-universet. Og din guide er en av de bese. 

Vinmaker Samuel Billaud

For sin relativt unge alder til tross, har Samuel Billaud rukket å oppnå mye. Han ble født inn i vinens verden. Familien Billaud er en av de mest respekterte vinfamiliene i chablis og har siden 1817 laget vin under navnet Billaud-Simon. Det var her, under veiledning av sin bestefar Jean Billaud, at Samuels vineventyr startet.

For selv om Samuel Billaud er et relativt ungt vinhus, er Samuel en av de mest erfarne produsentene i Chablis. Allerede i 1985 produserte han sin første årgang for familiebedriften Billaud-Simon. Det var også rundt denne tiden han ble kåret til et av  Burgunds fremste vinmakertalenter. Samuel skulle produsere over tyve årganger for familiebedriften før han, etter bestefarens død, så seg lei av endeløse kompromisser med sin onkel og dermed bestemte seg for å gå sin egen vei.

2009 var året Samuel solgte seg ut av familiebedriften, og startet sin egen virksomhet under eget navn. Få år senere ble Billaud-Simon solgt til det store negocianthuset Faiveley i Burgund og salgsbetingelsene tillot Samuel å håndplukke sine favoriserte parseller til sitt eget vinhus. Dette gjorde ham i stand til å sikre noen av de fineste vinmarkene i Chablis - historiske parseller som alltid har vært under eierskap av de opprinnelige Chablis-familiene som Billaud-Simon, Raveneau, Dauvissat og Droin.

Kombinasjonen av Samuels tilgang til noen av de beste historiske parsellene i Chablis og hans kunnskap om vinmarkene, har resultert i elegante chabliser med finesse og presisjon. Denne kvelden vil du få smake hele 10 av Samuel Billauds flotteste viner og du vil raskt forstå hvorfor han er regnet blant de fremste produsentene i Chablis. 

Les hva Apéritif mener om vinene til Samuel Billaud

Samuel Billauds vakre vinmarker

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Kveldens vinliste. Endringer kan forekomme.

Kommende kurs

Til toppen