Sosekjøtt med mørk kjøttkraft

Selv om det er slutt for Barmeny på NRK fortjener oppskriftene til Lars Barmen å leve videre. I dag er det tradisjonsrik norsk mat som du får gode tilberedningstips til. Vi gir deg også like godt to passende vinforslag til denne retten.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Sosekjøtt med mørk kjøttkraft

Tilberedningstid

5 timer

Ingredienser

800 g
bog eller oksehøyrygg
2 stk
6 ss
stk
Mørk kjøttkraft
1.5 kg
okseben
1 stk
1 stk
3 stk
persillestilker

Fremgangsmåte

Kutt kjøttet i terninger på 4 x 4 cm. Skrell og kutt løken i båter.

Brun kjøttet i olje i en pannen og legg det så over i en kasserolle. Brun løken i samme panne og ha den over i kasserollen sammen med kjøttet. Tilsetts smør og mel i pannen og lagen brun jevning.

Tilsett kraft og kok sausen godt ut. Hell den over kjøttet og løken. Tilsett laurbærblad og kok alt ca 1 time til kjøttet er mørt. Smak til med salt og pepper og server med kokte poteter.

Kjøttkraften:
Del beina i grove biter og ta ut ev. marg. Brun beina i en vid kasserolle til de er godt brune. Grovkutt grønnsakene unntatt purreløken og ha de i kasserollen. Del purreløkenpå langs og legg inn urtene og laurbærbladene.Surr den sammen med en tråd og legg den så i kasserollen. Fyll på kaldt vann til det dekker beina, kok opp og skum av. Senk temperaturen og la kraften trekke i 6-8 timer. Sil av og kok inn kraften til ca halvparten gjenstår.


Koketid vilt og lam 5 timer, koketid kalv 6-8 timer

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen