Stekt breiflabb med soltørka tomater og blomkålkrem

Breiflabb er høyt elsket som kilde til deilige sjømatretter. Utpreget delikat i konsistens og smak, og ikke koster den avskrekkende mye heller. Sammen med en lekker hvitvin, gjerne den vi anbefaler fra New Zealands vinmarker, blir dette garantert ukens hø
Redaksjonen
14 Juli 2004 - 02:00

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

NB!
Vi gjør oppmerksom på at utsendelsen av Dagens rett på e-post har tatt en kort sommerpause. Dette for at din e-postkasse ikke skal fylles opp mens du er på ferie. Vi vil starte opp igjen medio august.

Stekt breiflabb med soltørka tomater og blomkålkrem

Stekt breiflabb med soltørka tomater og blomkålkrem
Ingredienser
600 - 800 g breiflabbkotelett eller filet uten skinn
2 ss olivenolje
ca 20 - 30 mangoldblader eller frisk spinat
2 ss smør
Tomatolje:
2 ss trøffelolje eller olivenolje
½ dl olje fra tomatene
3 ss finhakkede soltørka tomater i olje
1 tomat uten skinn og kjerner i terninger
salt og hvit pepper
Blomkålkrem:
1 blomkålhode
3 dl matfløte
1 ss smør
pepper
2 ss Snøfrisk naturell
Ovnsbakte poteter:
6 - 8 poteter
olje, salt og pepper

Fremgangsmåte

Tomatolje:
Bland tomatene med oljen og smak til med salt og pepper. Dryss salt og pepper over breiflabbkotelettene og stek dem i panne. Kok opp vann med smør og salt og la spinatbladene få et raskt oppkok så de faller sammen. La de renne av seg før de legges på varme tallerkener sammen med fisken. Pynt med friske urter og drypp tomatoljen rundt. Server med Blomkålkrem og ovnsbakte poteter.
 
Blomkålkrem:
Del blomkålen i buketter og ha dem i en kjele. Hell over vann til det dekker. Kok til bukettene er møre. Hell av kokevannet. Varm opp fløten. Mos blomkålen for hånd eller kjør den i foodprosessor med mesteparten av matfløten, smør og Snøfrisk. Tilsett mer matfløte til konsistensen blir passe. Smak til med salt og pepper.
 
Ovnsbakte poteter:
Sett stekeovnen på 175 grader. Skrubb potetene godt, del dem i båter og vend dem i olje. Dryss salt og pepper over. Stek dem i stekeovn ved ca. 20 - 25 minutter.

 

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne vinen får druer fra to av Santa Barbaras mest ettertraktede vinmarker
+
Godbiter i pollisten

Denne vinen får druer fra to av Santa Barbaras mest ettertraktede vinmarker

Dessuten er den billigere i Norge enn om du hadde kjøpt den rett fra vingården.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ut å reise i høstferien: Fra denne kjelleren kommer en svært vellagret vin til en veldig god pris
+
Tester
36 nyheter i taxfreehyllene høsten 2022

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en spennende rett med årets lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med årets lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne vinen kan gjøre cabernet franc trendy igjen
+
Ukens vin

Denne vinen kan gjøre cabernet franc trendy igjen

Cabernet franc er en av de mest underkjente og misforståtte druesortene som er spesielt interessant fra Chinon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne vinen får druer fra to av Santa Barbaras mest ettertraktede vinmarker
+
Godbiter i pollisten

Denne vinen får druer fra to av Santa Barbaras mest ettertraktede vinmarker

Dessuten er den billigere i Norge enn om du hadde kjøpt den rett fra vingården.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ut å reise i høstferien: Fra denne kjelleren kommer en svært vellagret vin til en veldig god pris
+
Tester
36 nyheter i taxfreehyllene høsten 2022

Forsiden akkurat nå - 3

Tjuvstart helgen med snacks og bobler på Bettola torsdag 13. oktober
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 13. oktober i Oslo

Tjuvstart helgen med snacks og bobler på Bettola torsdag 13. oktober

Corvezzo lager i stand ekte italiensk aperitivo på Oslos hyggeligste italienske cocktailbar. Bli servert musserende fra Veneto og deilig anti pasti fra Trattoria Popolare.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nytt eksklusivt tilbud til våre abonnenter med Piemonte i sentrum
Klubb

Nytt eksklusivt tilbud til våre abonnenter med Piemonte i sentrum

Som abonnent på Apéritifs Mat & Vinklubb får du nå rabatter på italienske delikatesser, alt du trenger av utstyr til vinhobbyen din, og vinreiser til Piemonte.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinkurs: Lær om champagne

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en spennende rett med årets lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med årets lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her