Vegetarkarri

Vegetarkarri

Fremgangsmåte

Skrell poteter og løk. Skjær potetene i jevne biter og hakk løken grovt. Del chiliene og fjern frøene. Skjær chiliene i småbiter og vårløk i ringer. Fres poteter, chili, løk og vårløk i olje 2-3 minutter.

Bland inn vann, yoghurt og hvetemel og la det surre ca. 10 minutter videre til potetene er møre. Bland inn spinat. Spe med mer vann om det trengs og la alt bli skikkelig gjennomvarmt. Dryss litt karri over. Spis det gjerne med naanbrød til.

Tips:
Ønsker du å servere den som tilbehør til kjøtt eller fisk, så holder den til fire porsjoner.
 

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kålrotpai med snøfrisk

Kålrotpai med snøfrisk

Fremgangsmåte

  1. Skrell og strimle kålroten fint eller riv den grovt. Rens og skjær purren i tynne ringer.
  2. Kle en form med paidegen, prikk bunnen godt med en gaffel og fordel kålrotstrimler og purre over.
  3. Visp sammen egg og fløte og smak til med gressløk, salt, pepper og kajennepepper. Hell det i formen. Fordel snøfrisk på toppen.
  4. Stek paien nederst i ovnen på 170 grader til fyllet har stivnet og kålroten er mør - ca. 45 minutter.

Server gjerne en grønn salat eller tomatsalat til.

Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Potetlasagne

Potetlasagne

Fremgangsmåte

Skjær poteter, tomater og auberginer i tynne skiver. Stek auberginskivene i olje.

Legges lagvis i en ildfast form : poteter, tomater og auberginer, salt, pepper og hvitløk. Riv osten og ha på toppen.

Bakes i ovn ved 180°C i en drøy time til potetene er myke. Bruk gjerne en springform.

La lasagnen stå og hvile ca. 10 min. før servering så den får satt seg. Server grønn salat til.

Her er alt du trenger å vite om pasta

Fristende internasjonale retter

Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter

Hvis du er på jakt etter enda flere ligger de her

Grønnsaker er en av de sterkeste trendene akkurat nå

Les mer om raw food

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kålrotsuppe

Kålrotsuppe

Fremgangsmåte

Skrell og del opp kålroten i biter. Varm olje i en gryte og stek kålroten ved lav varme. Kutt de andre grønnsakene i skiver.

Ha i løk, hvitløk, poteter og gulrøtter. Hell på vann til det dekker grønnsakene halvveis opp. Legg på lokk og la småkoke i 15 minutter. Kjør suppen med stavmikser eller i en blander. Tilsett med vann om den er for tykk.

Smak til med salt, pepper, epleeddik og litt sukker. Dernest med litt chili, en klype kummin og hakket  frisk koriander.

Tips:
Server suppen med brød, litt hakket timian eller persille og gresk yoghurt på toppen.
 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Ovnsbakte rotgrønnsaker med sitron

Ovnsbakte rotgrønnsaker med sitron

Fremgangsmåte

  1. Skrell sjalottløken og del den i fire.
  2. Rotgrønnsakene skrelles og deles i grove staver, skiver eller båter.
  3. Bland alle grønnsakene sammen og ha dem i en ildfast form sammen med sitronskiver.
  4. Del chilien i to på langs og fjern frøene. Legg chilien sammen med de andre grønnsakene.
  5. Hell olivenolje over grønnsakene og dryss på sukker og salt.
  6. Bak grønnsakene i ovn på 180°C i 20-25 minutter til de er møre og har fått en gyllen fin farge. Vend forsiktig blandingen underveis.
Tips:
Ovnsbakte grønnsaker passer til det aller meste.  Den kan også serveres alene som en egen grønnsaksrett, gjerne med litt reven parmesan over.

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Gulrotlapskaus

Gulrotlapskaus

Fremgangsmåte

Skrell gulrøtter og skjær i store biter. Skrell og del løk i skiver.

Stek gulrøtter og løk i olje i noen minutter uten at det tar farge.

Spe med vann, og ha i buljong, soyasaus, laurbærblad og hel pepper. Kok opp.

La lapskausen koke på svak varme under lokk til gulrøttene blir myke, ca. 25 minutter.

Smak til med salt og bland i urtene.

Tips:
Bruk gjerne andre grønnsaker som sellerirot, persillerot eller kålrot om du ønsker det.
 

Server gulrotlapskausen f.eks. med rødbeter og kokte poteter. Brød eller knekkebrød er også godt til.

Lyst på en annen lapskaus? Her er de

Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter

Hvis du er på jakt etter enda flere ligger de her

Grønnsaker er en av de sterkeste trendene akkurat nå

Les mer om raw food

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner
Dagens rett

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner

Seibiff er en klassisk fiskerett som med med stekte epler og tyttebærkrem får en ny vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her