Thai hot and sour fiskesuppe
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Rens rekene. Ha rekeskall, ingefær, limeskall og grønnsakskraft i en kjele og kok i ca 20 minutter. Sil kraften og hold varm.
Tips: Du kan godt bruke 0,5 stk finhakket sitrongress i stedet for limeskall.
Surr hvitløk og finhakket chili i olje. Tilsett kraften, soyasaus, gulrot i tynne strimler og purreringer.
Kok opp og tilsett så (tint) blekksprut, fisk i porsjonsbiter og rekene. Smak til og tilsett evt friske kaffirlimeblader (fås kjøpt i asiatiske butikker) over før servering.
Tips: Om du ikke har tid å koke kraft av rekeskallene, eller bruker reker uten skall, kan du bruke skalldyrkraft, helst den du får kjøpt i fiskebutikken.
Rekeskall til kraften som i denne oppskriften
Vi har mange thai-retter du kan boltre deg med
Suppe er en fast element i et thai-måltid, og det finnes mange forskjellige typer - bare se her
Her finner du mange flere deilige supper
Mange asiatiske supper du bør prøve
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Apéritif
Drikke som passer til denne oppskriften
-
81 Poeng
Dr. L Graacher Himmelreich Riesling Kabinett 2019
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 129,90 Basisutvalget -
83 Poeng
Saint Clair Vicars Choice Sauvignon Blanc 2019
New Zealand
Volum: 0.750 Pris: 199,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Kühling-Gillot Qvinterra Riesling Trocken 2019
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 155,90 Basisutvalget -
85 Poeng
Pithon Paillé Pierre Bise 2015
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 329,90 Bestillingsutvalget