Thai hot and sour fiskesuppe

Dagens rett krever nok noe mer innsats enn supper flest, men så får du også en himmelsk nydelig og varm middag. Det hele toppes av et vinforslag i flott harmoni med retten.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Thai hot and sour fiskesuppe

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

2 stk
hvitløkbåt, finhakket
1 stk
liten grønn chili, finhakket
1 stk
125 g
fisk

Fremgangsmåte

Rens rekene. Ha rekeskall, ingefær, limeskall og grønnsakskraft i en kjele og kok i ca 20 minutter. Sil kraften og hold varm.

Tips: Du kan godt bruke 0,5 stk finhakket sitrongress i stedet for limeskall.

Surr hvitløk og finhakket chili i olje. Tilsett kraften, soyasaus, gulrot i tynne strimler og purreringer.

Kok opp og tilsett så (tint) blekksprut, fisk i porsjonsbiter og rekene. Smak til og tilsett evt friske kaffirlimeblader (fås kjøpt i asiatiske butikker) over før servering.

Tips: Om du ikke har tid å koke kraft av rekeskallene, eller bruker reker uten skall, kan du bruke skalldyrkraft, helst den du får kjøpt i fiskebutikken. 

Rekeskall til kraften som i denne oppskriften.

Vi har mange thai-retter du kan boltre deg med 

Suppe er en fast element i et thai-måltid, og det finnes mange forskjellige typer - bare se her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen