Arkiv

Fant 34 artikler om emnet Vårmat [fjern]

Tittel Dato

GUIDE: Oppskrifter med nykål La nykålen spille hovedrollen. Her får du tips til hvordan du går fram

Sprø hoder med nykål venter på deg i grønnsaksdisken. Prøv en av disse fristende oppskriftene.

GUIDE: Aspargesoppskrifter La deg friste til å prøve en ny oppskrift med asparges

I vår kokebok finnes det i alt 193 oppskrifter med asparges, her er et knippe du må prøve.

Denne lekre pastaretten smaker perfekt i vårsolen

Pasta Primavera har fått sitt navn etter det italienske ordet for vår. Dette er en nydelig grønn rett som både er sunn og velsmakende.

Server noe skikkelig snadder i kveld

Ferske vårruller bør stå oftere på menyen også på en mandag. Det er veldig lett å lage og ikke minst variere etter hva du har for hånden.

GUIDE: De beste vaffeloppskriftene I dag er det selveste vaffeldagen. Server dem til frokost, lunsj, middag og dessert. Her har du oppskriftene

Vafler er utrolig enkelt og alltid populært. De egner seg både til søtt og salt pålegg. Prøv den av disse ni oppskriftene.

1. mai tar vi fram hammeren og banker biffen mør

Retromat som bankebiff er perfekt for en dag som 1. mai. Her er oppskriften og forslag til hva du kan drikke til.

Hurra for tradisjonene - det er lov å bryte dem

Hvis du ikke klarer å løsrive deg fra den tradisjonelle 17. mai-menyen med spekemat og jordbær, men likevel har lyst å prøve noe nytt, er vår vri verdt å prøve ut. Morsomt får du det uansett, både når du forbereder godsakene og når de skal fortæres.

Fredagskosen blir ekstra vårlig med denne oppskriften

Saftig og pepret kalkunfilet med estragonsaus er en solid start på helgen.

Be inn til irsk aften

Gjør som alle irer. Kle deg i grønt og by på irish stew. Her er oppskriften.

Spis så ofte du orker

Den supersunne sommerkålen fortjener mer oppmerksomhet så sprø og sødmefylt som den er akkurat nå. Her er 10 oppskrifter du må prøve.

Knasende sprø asparges

Pass på å ta for deg av det grønne og hvite gullet som fyller butikkhyllene i disse dager - årets ferske asparges er her.

Slik styler du jordbærene

Også de norske jordbærene kan ha godt av litt smakskraftig styling. Bare prøv denne oppskriften.

Dine egne VM-kokker

Hvis du lar barna lage middagen i vinterferien mens dere voksne følger med på sendingene som ruller over skjermen i disse VM-tider, blir resultatet garantert en positiv opplevelse for hele familien.

Jordbær til frokost den 17

På nasjonaldagen får så vel voksne som barn lov til å spise det beste de vet fra tidlig morgen til sen kveld. Hva med å starte dagen på gresk vis med jordbær og yoghurt fulgt av alkoholsvak musserende vin.

Sprudlende 17. mai

Hva med å by gode venner på en stående appetittvekker på 17. mai? Mesteparten kan du gjøre ferdig på forhånd. Dermed gjenstår det bare å sprette korkene, for når det er nasjonaldag, må det bli bobler i glassene.

Lettvint og godt den 17.

Hvis du gjør de fleste forberedelsene dagen i forveien, slipper du å stå på kjøkkenet på nasjonaldagen.

Salater med kylling

Våren er på vei. Og med den en brutal påminnelse om at det igjen snart er på tide å trekke i bikini og shorts. Sunn og velkomponert mat med de riktige næringsstoffer gjør at du kan spise deg god og mett - uansett.

Denne dagens rett blir en smakfull salat

Ikke med grønnsaker som basis, men med deilig couscous og kylling. Australsk chardonnay passer ypperlig.

Skrei med pysevri

Hvis du trodde at vinterens høydepunkt var lagt bak deg bare fordi jula er vel overstått, har du tatt grundig feil. For få kulinariske opplevelser overgår fersk skrei med full pakke av tilbehør. Som all annen god mat blir den bedre med godt drikke til.

La våren komme

Når vårluften stryker mildt over ansiktet, sendes signaler om vårlig føde til magen. La det bli vår i glasset også.

Kjekke kjaker

Torskekjaker med smak av hvitløk er en vinner. Smaksrik mat som trenger noe riktig godt i glasset.

Svinesteikas frihetsdag

Selv om du ikke identifiserer deg med arbeiderne og ei heller feirer deres kampdag, kan du ha glede av å nyte en skikkelig arbeiderfestmiddag - nemlig svinesteik med surkål og poteter. En fin måte å markere 1. mai på for alle.

En mager trøst

For de fleste er pålegg noe man legger på brødskiva til frokost eller i matpakken. Og det er bra det, siden vi har så mye godt kjøttpålegg. Men, det er ikke bare til brødmat det magre kjøttpålegget egner seg, noe disse oppskriftene til fulle viser.

Vår på kjøkkenet

Når det begynner å dryppe fra taket, settes også vårfornemmelsene i gang. Og det må vi feire med mat og drikke som gir de samme assosiasjonene. Ferskt og friskt i både duft og smak er fornuftige stikkord for denne ukens match.

Omega 3 i fast form

Torskeleverboller heter kams og det høres mye bedre ut - i alle fall hvis du tilhører de mindre dristige - men godt smaker det uansett. I tillegg til at det er godt for både hode og kropp. Et glass vin til gjør måltidet til rene helsekosten.

Velsmakende hyllest til våren

Mai er måneden for selskaper enten de riktig store hyllestene til årstiden eller til en jubilant eller de små og mer intime sammenkomstene for gode venner. Her er en velsmakende toretter som du får til lett som bare det med litt planlegging. Og selvsagt med noen gode viner til som passer alle budsjetter.

Kransekake til 17. mai?

Kransekaken er en av Norges mest staselige kaker, der den rager høyt i været over de andre kakene på kakebordet. En deilig kake som du også kan nyte til en kaffekopp i ny og ne dersom det skulle bli noe igjen etter helgens feiring.

Spennende kyllingsalater

Våren påminner oss brutalt på at det igjen snart er på tide å trekke i bikini og shorts. Da vil ganske sikkert enkelte synes det er på sin plass å kvitte seg med noen av de ekstra kiloene man la på seg under vinteren. Glem slanking, for sunn og velkomponert mat med de riktige næringsstoffer gjør at du kan spise deg god og mett - uansett. Her får servert du et knippe oppskrifter på salater med kylling.

Gul søt og fristende

En gylden gulrotsuppe med kjøttboller får følge av gulrotbrød og viner i den prisklassen som passer deg best. Hvilken vin som passer maten aller best får du også svar på.

Et pust av vår

Nå på tampen av vinteren og i vårens startgrop er torskerognas absolutte høysesong. Vi nyter den på en litt annen måte, lettrøykt med tilbehør i grønne og gule toner som gir vårlige assosiasjoner. Og da må vi følge opp med viner i glasset som snakker samme språk.

Solgul fisk

En solgul fiskesuppe bringer løfter om lysere tider og er hyggelig å servere enten du skal ha noen venner på besøk eller for å gjøre litt ekstra for familien. Lettvint og ukomplisert, og ikke minst godt. En frisk hvitvin til er obligatorisk følge.

Vinterlig delikatesse

Selv om det stunder mot vår, nyter vi av vinterens gode grønnsaker. Når vi kombinerer dem med nydelig kalvefilet, blir det litt vårlig likevel. Og vinene vi drikker til følger opp denne følelsen.

Gi kjøttbollene nytt liv

Hvis ungene er hekta på bøkene og filmene om Tzatziki og etter hvert også Retsina, og familien har Hellas på ferieagendaen til sommeren, kan du utnytte dette faktum til å gi dem en ny smak på kjøttbollene. Samtidig skaper du ekte gresk stemning rundt middagsbordet.

Eggende sjeldenhet

Siste sjanse til å forlyste seg med årets måseegg er nå. Vi kan jo ikke annet enn å anbefale Mackøl til, men det finnes altså andre muligheter også. Som et glass vin selv om tromsøværingene vil fnyse foraktelig over slik helligbrøde.

Fant 34 artikler. Viser 1–35.

Til toppen