Oppskrifter

oppskrifter.webp
  • 15 minutter

    Dette er sikkert den eneste oppskriften du trenger for å lage denne populære sausen. Du lager den på maks 15 minutter.

  • 30 minutter

    Pepperkaker baker du sammen med barna eller venner. Den beste pepperkakedeigen lager du selvfølgelig selv. Her en oppskrift der vi pynter kakene litt.

  • 40 minutter

    Lag en deilig og enkel viltgryte med reinskav. Det tar ikke mer enn en drøy halvtime.

  • 40 minutter

    Har du ikke fryseren full av elgkjøtt, er ikke alt håp ute. Denne gryteretten med kremet elgkjøtt kan lages med alle typer viltkjøtt – så vel som storfe eller lam.

  • 3 timer 20 minutter

    Lammegryte passer utmerket som søndagsmiddag. Seco de Cordero – er peruviansk lammegryte og den svært smaksrik.

  • 20 minutter

    Du har sikkert tenkt at tomater er noe du har i salater. Da skal du prøve en varm tomatsalat.

  • 40 minutter

    Har du sansen for det litt hotte, skal du lage denne retten. Chilimarinaden og gul paprikasaus sørger for det.

  • 30 minutter

    Biryani er en tradisjonsrik risbasert rett fra den muslimske delen av India. Den kommer i mange varianter med kjennetegnes av solid kryddersmak.

  • 1 time 30 minutter

    Denne kombinasjonen fra grillen blir garantert suksess.

  • 15 minutter

    Denne svenske klassikeren trenger gode kjøttfulle reker, og det har vi god tilgang på her til lands. Enten ferske eller fryste.

  • 40 minutter

    Perfekt stekt andebryst får her asiatiskinspirert tilbehør.

  • 1 time

    Maler du nøtter, knuser egg og rører inn ekte smør, blir det suksess. Det er nok grunnen til at denne favoritten blant kaker har fått sitt navn.

  • 30 minutter

    Andebryst er kjempegodt, forutsett at det blir stekt med omhu og på riktig måte.

  • 1 time 30 minutter

    Erter kjøtt og flesk er norsk tradisjonsmat med lang og masse smak. Det salte kjøttet kan være lettsaltet lammekjøtt eller svinekjøtt.

  • 30 minutter

    Du bruker ikke lang tid på å lage en god fiskegryte. Det er masse deilig smak i fisken. Her er den enkle oppskriften.

  • 20 minutter

    Tacokjøttboller smaker veldig godt. Når du blander potetmos og grønnsaker og har salsa til da blir det jubel rundt bordet.

  • 30 minutter

    Er du glad i pai da er paien med cottage cheese noe du bør prøve.

  • 25 minutter

    Dette er oppskriften på ekte cæsarsalat. Enkelt å lage og smaker fortreffelig. Du må slett ikke ha med bacon, men det smaker veldig godt.

  • 20 minutter

    Slik blir kyllingfilet til en smaksrik gryterett.

  • 15 minutter

    Deilige til kaffen eller som dessert

  • 30 minutter

    Tradisjonell, nordnorsk boknafisk er halvtørket, eller "bokna" torsk. Her får du oppskriften med klassisk tilbehør: Baconfett og gulrotstuing.

Forsiden akkurat nå
Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken