Oppskrifter

oppskrifter.webp
  • 15 minutter

    Denne svenske klassikeren trenger gode kjøttfulle reker, og det har vi god tilgang på her til lands. Enten ferske eller fryste.

  • 40 minutter

    Du skal være ganske kresen hvis du ikke liker eplekake. Her en enkel oppskrift som gjør au du kan servere den i løpet av en drøy halvtime.

  • placeholder
    35 minutter

    En deilig krydderkake som du sikkert kommer til å bake igjen.

  • 45 minutter

    Goro er en av våre eldste julekaker. De smaker av kardemomme og smør med et hint av sitrus. Kakene er tynne og sprø. Deilige til kaffen.

  • 20 minutter

    Du har sikkert tenkt at tomater er noe du har i salater. Da skal du prøve en varm tomatsalat.

  • 30 minutter

    Pepperkaker baker du sammen med barna eller venner. Den beste pepperkakedeigen lager du selvfølgelig selv. Her en oppskrift der vi pynter kakene litt.

  • 2 timer

    Denne retten er fantastisk i det den klarer seg nesten selv, og du får utrolig saftige og smaksfulle koteletter på denne måten.

  • 1 time

    Får du tak friske vinblader må du prøve denne retten.

  • 10 minutter

    Hvit saus lager du veldig enkelt selv.

  • 5 minutter

    Denne pizzasausen er herlig enkel og smaker himmelsk av tomat og basilikum.

  • 20 minutter

    Du kan godt servere denne salaten alene som hovedrett. Med litt brød ved siden av garanterer vi at du blir mett og fornøyd.

  • 5 minutter

    Dressinger skal fremheve smaken, og du kan sette ditt særpreg ved en spesialkomponert dressing. Her er en enkel oppskrift.

  • 45 minutter

    Lag denne nydelige retten neste gang du skal invitere gjester til middag. Et godt tips er å bruke steketermometer når du steker kveiten, da blir den saftig.

  • 45 minutter

    Plommer er deilig å spise som de er. Men du kan lage noe ekstra godt av de også, nemlig plommechutney.

  • 30 minutter

    Ovnsbakt paprika smaker deilig. Her er paprikasalaten som du kan servere til tapas eller som tilbehør til en grillmiddag.

  • 1 time

    Lag en deilig pai som gir deg smaken av Italia. Du kan bruke den til hverdagsmiddagen eller til fest.

  • 30 minutter

    Kotelettspyd på grillen med en smakfulle asiatiskinspirerte potetsalat ved siden av smaker fortreffelig.

  • 15 minutter

    Lag en deilig kikertpuré som er mye brukt i Midt-Østen. Hummus kan du bruke til både fisk, kjøtt og vegetarretter. På 15 minutter er den klar.

  • 10 minutter

    Kan du tenke deg spekemat uten potetsalat? Den tryller du frem på få minutter uten at det koster deg mye bryderi.

  • 30 minutter

    Gazpacho er en spansk nasjonalrett med opphav i Andalucia. Den serveres kald. Tomat er som regel en viktig ingrediens. I denne oppskriften med mange ingredienser som setter skikkelig smak.

  • 4 timer 30 minutter

    Denne osteiskaken blir garantert en av dine favoritter. Søt med jordbær, god og fyldig. Du kan lage den når du har tid til overs og la den ligge i fryseren til du får gjester.

Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken