Oppskrifter

oppskrifter.webp
  • 1 time

    Modne pærer er perfekt i en kake som denne. Resultatet er en supersaftig og holdbar kake.

  • 30 minutter

    Nasu Dengaku er den japanske betegnelsen på denne retten hvor en søt miso-glaze gir smak til aubergine som enten grilles eller pannestekes.

  • 40 minutter

    Når poteter lages på denne måten, trenger du mindre kjøtt (eller fisk) per person.

  • 30 minutter

    Når potet får følge av ost og løk/hvitløk samt ost, blir det fest. Så enkelt og så godt

  • 20 minutter

    Selv en så enkel rett som denne gir mersmak. Server den som forrett, tilbehør eller smårett med brød til.

  • 20 minutter

    Når grønnsaker (også rester) ostegratineres, går de i en egen mage. Lag derfor ekstra stor porsjon.

  • 15 minutter

    Så raskt lager du en snack for to eller en middag for en.

  • 40 minutter

    En deilig lasagne med deilig krydder.

  • 20 minutter

    Appelsinsaus passer utmerket til en rekke retter. Blant annet til svinefilet. Enkelt og raskt å lage. Her er oppskriften du trenger.

  • 30 minutter

    Denne kyllingretten passer til både barn og vokse. Soltørkede tomater og revet parmesan skal du ha på toppen.

  • 20 minutter

    Det er sikkert noen som vil protestere mot at ekte bergensk fiskesuppe lages på 20 minutter. Men viktigst er nå at smaken blir god. Med denne oppskriften blir den det.

  • 25 minutter

  • 30 minutter

    En skikkelig munnfull med loff og skinke som du kan lage til lunsj, middag eller kvelds.

  • 20 minutter

    Ofte kan en salat være en fin måte å få brukt opp restemat. Og poteter fra dagen før er perfekt i slike retter. Hva med en varm potetsalat. Her er oppskriften.

  • 50 minutter

    Sjokolade og valnøtter i mengder gir denne kaken særpreg og mye god smak.

  • 6 timer

    Carnitas er mexicanernes svar på pulled pork og er ikke annet enn grisegodt. Carnitas kan serveres i både taco, quesedillas, buritos, over nachos eller sammen med bønner og ris. Lag denne oppskriften når du vil ta tacokvelden til nye høyder.

  • 30 minutter

    Purrestokk er ikke hverdagskost, men et produkt som har sin plass i matkulturen. Bare se hva du kan lage av noe som normalt ikke brukes.

  • 20 minutter

    Dette er Arne Brimis oppskrift på en deilig mors av laks mye deilig godt i.

  • 30 minutter

  • 50 minutter

    Denne oppskriften er lett å lykkes med. Derfor skal prøve New York Cheesecake. Ostekake det virkelig smaker av.

  • 1 time

    Har du rabarbra i hagen eller i fryseren kan du lage denne deilige paien.

Forsiden akkurat nå
Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker
Dagens rett

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker

Med denne vrien på en hverdagslig laksemiddag, skaper du fest selv midt i uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken