Nasu Dengaku er den japanske betegnelsen på denne retten hvor en søt miso-glaze gir smak til aubergine som enten grilles eller pannestekes.
Du kan selvfølgelig også velge i menyen under, og kanskje finne en oppskrift du ikke hadde drømt om at du skulle lage. Husk at aperitif.no, som det eneste nettstedet, også forteller deg hva du skal drikke til.
Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne.
Nasu Dengaku er den japanske betegnelsen på denne retten hvor en søt miso-glaze gir smak til aubergine som enten grilles eller pannestekes.
Når poteter lages på denne måten, trenger du mindre kjøtt (eller fisk) per person.
Når potet får følge av ost og løk/hvitløk samt ost, blir det fest. Så enkelt og så godt
Selv en så enkel rett som denne gir mersmak. Server den som forrett, tilbehør eller smårett med brød til.
Når grønnsaker (også rester) ostegratineres, går de i en egen mage. Lag derfor ekstra stor porsjon.
Så raskt lager du en snack for to eller en middag for en.
Appelsinsaus passer utmerket til en rekke retter. Blant annet til svinefilet. Enkelt og raskt å lage. Her er oppskriften du trenger.
Denne kyllingretten passer til både barn og vokse. Soltørkede tomater og revet parmesan skal du ha på toppen.
Det er sikkert noen som vil protestere mot at ekte bergensk fiskesuppe lages på 20 minutter. Men viktigst er nå at smaken blir god. Med denne oppskriften blir den det.
En skikkelig munnfull med loff og skinke som du kan lage til lunsj, middag eller kvelds.
Pepperkaker baker du sammen med barna eller venner. Den beste pepperkakedeigen lager du selvfølgelig selv. Her en oppskrift der vi pynter kakene litt.
Lag en deilig og enkel viltgryte med reinskav. Det tar ikke mer enn en drøy halvtime.
Har du ikke fryseren full av elgkjøtt, er ikke alt håp ute. Denne gryteretten med kremet elgkjøtt kan lages med alle typer viltkjøtt – så vel som storfe eller lam.
Lammegryte passer utmerket som søndagsmiddag. Seco de Cordero – er peruviansk lammegryte og den svært smaksrik.
Du har sikkert tenkt at tomater er noe du har i salater. Da skal du prøve en varm tomatsalat.
Har du sansen for det litt hotte, skal du lage denne retten. Chilimarinaden og gul paprikasaus sørger for det.
Biryani er en tradisjonsrik risbasert rett fra den muslimske delen av India. Den kommer i mange varianter med kjennetegnes av solid kryddersmak.
Denne kombinasjonen fra grillen blir garantert suksess.
Denne svenske klassikeren trenger gode kjøttfulle reker, og det har vi god tilgang på her til lands. Enten ferske eller fryste.