Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif

Andebryst med bygg-grynskake

Andebryst er å foretrekke, men skulle du ha noen kalkunbryst liggende klare i kjøleskapet kan du gjerne benytte disse i dagens rett. En rekke utmerkete vinforslag følger med på kjøpet, og de passer til både and og kalkun.
Redaksjonen
13 November 2004 - 01:00

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Andebryst med bygg-grynskake

original.jpg

Fremgangsmåte

Rund kakeform ca 22 cm. i diameter.
I stekeovnen: 225 grader C, ca. 7 minutter for kjøttet
I stekeovnen: 150 grader C, ca. 10 minutter for potetkaken

Kjøttet:
Gni kjøttet inn med salt og pepper. La det ligge kjølig natten over. Brun kjøttet forsiktig i meierismør. Bruk ikke for sterk varme. Stek skinnsiden først og la den bli gyllenbrun før den snus. La kjøttet hvile når det er stekt. Så langt kan vi forberede kjøttet før gjestene kommer.

Ved servering legges kjøttet inn i forvarmet stekeovn (225 grader) og får ligge på stekeovnesplate med skinnsiden opp ca. 7 minutter. La hvile litt igjen før kjøttet skjæres i pene skiver.

Potetkake:
Bløtlegg byggryn i kaldt vann natten over. Hell fra bløtevannet og fyll på nytt. Kokes nesten tørt slik at grynene blir klebrige. Rør inn hakket timian, salt og pepper. Skrell de nykokte varme potetene og lag stappe ev 9 stk. Skjær de andre 3 i biter og bland dem med stappen. Smak til med salt og pepper. Press stappen ned i en godt smurt kakeform. Legg over et lokk av byggryn og la kaken stivne i kjøleskapet. Like før servering varmes kaken ved 150 grader i stekeovnen i ca. 10 minutter. Bruk ettervarmen etter kjøttet og la potetkaken stå i ovnen mens kjøttet hviler.

Sausen:
Hakk sjalottløk og fres i meierismør. Tilsett vin og la sausen koke inn til den er redusert til et par spiseskjeer. Tilsett kjøttkraft og kok opp. Skum godt og la sausen koke til det er ca. 6 dl igjen. Blir sausen for tynn, kan den jevnes med maisennamel rørt ut i litt kald vin. Smak sausen godt til.
Ved servering fordeles rykende varm saus på 4 varme tallerkener. Anrett kjøttstykker og "kakestykker " av potetkaken. Pynt med timian.

Sendt inn av OFK

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

iStock-622924262.jpg
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

UGB921-16x9.jpg
Godbiter i pollisten
Noe ekstra prisgunstig og solid til vinkjelleren.

Dette er et ypperlig alternativ når Burgund-pinot er for dyrt

En beaujolais fra en av de fremste cru-ene byr på fantastisk valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

UV020321-16x9.jpg
+
Ukens vin

Knallkjøp til sjømaten

Disse Savoie-vinene er blant vinterens aller beste kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

vin-bourgogne-pouilly-fuisse-pastoral-2017-frantz-chagnoleau.jpg
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Akkurat nå er dette det beste kjøpet fra Burgund

Fra Sør-Burgunds mest renommerte vinmarker og til en pris som er halvparten av hva du må betale for samme kvalitet fra «gullkysten».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

iStock-537611756.jpg
Les dette om du opplever tekniske problemer

Vi har fornyet oss

Å flytte over hele det gigantiske nettstedet aperitif.no til en ny plattform, kan medføre enkelte problemer. Vi håper på din tålmodighet om du skulle oppleve dette, og jobber på spreng for å gi deg en maksimal leseropplevelse.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
iStock-508947940.jpg
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

asiatisk-skrei.jpg
Dagens rett
Skrei med asiatiske smaker

Med denne kombinasjonen får du en helt ny smaksopplevelse av skrei

Her er det nemlig mye spennende fra asiahylla som gjør jobben.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

php2p5lyl.jpg
Dagens rett
Hjemmelaget taglioni med kremet soppsaus

Så enkelt lager du pastaen selv

Og når du har laget den fra bunnen av, trenger du nesten ikke noe annet til. Så godt smaker det. Men litt sopp og fløte gjør underverker.

Les hele saken
iStock-1130934320.jpg
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

phpxaqhtg.jpg
Dagens rett
Aichas indiske chana masala med kveite

Denne retten kan serveres med eller uten fisk

Den er derfor et perfekt alternativ når noen rundt bordet ønsker et vegetarisk alternativ. For her kommer chana masale-en og kveiteskivene for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

phpesinuw.jpg
Dagens rett
Orientalsk rekerett

Med denne sausen kan du variere middagen i det uendelige

Om det ikke er reker som står på menyen i dag, fungerer denne oppskriften like godt med fisk eller kjøtt - eller bare som den er.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her