Årets norske nypoteter er her. De må nytes nå
(Bilde: zi3000)

Oppskrifter med nypotet

 

Nypotet- og aspargessalat

Antall porsjoner

4

Ingredienser

200 g
asparges, grønn
0.5 stk
Dressing

Fremgangsmåte

Skrubb potetene og kok dem i lettsaltet vann. Damp dem godt og skjær dem i skiver eller terninger og la dem bli kalde.

Rens aspargesen og kok den i lettsaltet vann i et par minutter. Ha dem rett over i iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen, ta ut og la renne av seg på et kjøkkenhåndkle.

Del opp stor asparges i biter, eller la den være hel dersom den er tynn.

Bland poteter, asparges, agurk, løk og ruccola, og hell over olje og sitronsaft. Bland godt sammen og smak til med godt salt og nykvernet pepper.

Tips: Denne salaten passer godt som tilbehør til grillmaten, eller som en deilig salat for seg

Flere deilige nypotetretter finner du her

Deilige sprø salater finner du her

Les mer om hvordan du behandler asparges her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Salat med nypotet, blomkål, sukkererter, spinat og kapersvinaigrette

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

0.5 l
pinat, fersk s
1 dl
Dressing

Fremgangsmåte

Kok potetene, vask spinaten, strimle sukkerertene og brekk opp små buketter av blomkål og/el små sopp.

Finhakk løken og bland den sammen olivenolje, balsamico-edikk, kapers og dill. Smak til med salt, pepper og en klype salt. Bland grønnsakene og hell vinaigretten over.

Tips: Denne salaten passer godt som tilbehør til grillmaten, eller som en deilig salat for seg

Flere deilige nypotetretter finner du her

Deilige sprø salater finner du her

Les mer om hvordan du behandler asparges her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Mariha-kitchen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Nypotet på grillen

Fremgangsmåte

Vask og del potetene i to. Kok dem nesten myke i lettsaltet vann og la dem svalne.

Pensle snittflaten med smør og strø litt salt over. Grill poteten på grillen til den tar farge.

Finhakk friske urter som blandes med crème fraîche og server ved siden av.

Les mer om grønt på grillen her

Flere deilige nypotetretter finner du her

Deilige sprø salater finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Urtepotet i ovn

Antall porsjoner

4-6

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

50 g

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 225 grader, legg potetene tett på et bakepapir i en langpanne. Stekes i midten av ovnen i ca. 20 min. Smelt smøret, finhakk hvitløken og urtene, hel det smeltede smøret over potetene, strø deretter over hvitløk og urter, rør rundt, og stek i 10 min til.

Flere deilige nypotetretter finner du her

Deilige sprø salater finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av

Foto: zi3000

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen