Aase E. Jacobsen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 21 Februar 2013 - 14:53

    Gajas arverekkefølge er sikret

    Gaja er et at vinverdenens sterkeste varemerker. Men der i gården er det ingen interesse for å selge eller ekspandere ytterligere. Patriarken Angelo forbereder at hans tre barn etter hvert skal overta de drøyt 200 hektar fordelt på fire adresser, men ikke
    21. februar 2013
  • 21 Februar 2013 - 07:00

    God hvitvin til sjømaten og kjelleren

    Denne Loire-vinen utfordrer gode hvite burgundere, men til en helt annen pris.
    21. februar 2013
  • 20 Februar 2013 - 04:00

    Topp rødvin til pasta

    Denne prisgunstige toscanske rødvinen gjør selv de enkleste hverdagsmiddagene til en fest.
    20. februar 2013
  • 16 Februar 2013 - 20:05

    Reserva til kuppris

    Denne riojaen overgår alle i sin prisklasse. I den nye årgangen gjør den det til overmål.
    16. februar 2013
  • 15 Februar 2013 - 07:00

    Mest champagne for pengene

    En av Norges mest solgte champagner er også en av de som byr på mest for pengene. Takket være en kompromissløs produsent og et område som først nå oppnår den anseelse det fortjener.
    15. februar 2013
  • 14 Februar 2013 - 16:11

    Rosa bobler er mangelvare

    Det er et begredelig utvalg av rosa bobler i polets basisutvalg. Kun én passerer testen. Men vanlig champagne gjør også nytten.
    14. februar 2013
  • 11 Februar 2013 - 16:08

    Velfortjent NM-seier til Liora

    Nå er Liora Levi (35) både norsk og nordisk vinkelnermester.
    11. februar 2013
  • 11 Februar 2013 - 16:00

    Beste unge sommelier fra Tango

    23 år gamle Stefan Harper seiret i det som ble et bedriftsinternt oppgjør.
    11. februar 2013
  • 11 Februar 2013 - 02:03

    Slik jobber de på Norges beste restaurant

    På Maaemo er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Bak alt som serveres ligger en god historie. Alt pakket inn i et økologisk og kortreist konsept. Som belønnes med både stjerner og priser.
    11. februar 2013
  • 09 Februar 2013 - 04:40

    Fet og sunn luksus med brioche

    Det finnes alternative måter å feite seg opp på enn boller med krem.
    09. februar 2013
  • 08 Februar 2013 - 12:37

    Heston Blumenthal til Norge

    Den britiske superkokken Heston Blumenthal kommer til Norge for første gang i april.
    08. februar 2013
  • 07 Februar 2013 - 14:30

    Ansiktsløftning for Palmen

    Palmen på Grand Hotel har fått ny meny, utvidede åpningstider og interiørdesign ved Anemone Wille Våge, 100 år etter at dørene åpnet første gang.
    07. februar 2013
  • 07 Februar 2013 - 13:07

    Fikk anmerkning

    Mikrobryggeriet i Trondheim hadde ikke tatt med sprit og vin på øltavlen sin og fikk prikkbelastning for lovbruddet.
    07. februar 2013
  • 07 Februar 2013 - 12:00

    Rekordstort burgundslipp

    Denne torsdagen lanseres 540 ettertraktete viner fra Burgund på spesialpolet. Nytt denne gang er at 41 av dem har utvidet distribusjon.
    07. februar 2013
  • 07 Februar 2013 - 07:00

    Slik skal barolo smake

    Disse baroloene byr på imponerende valuta for pengene. Men vær tålmodig.
    07. februar 2013
  • 06 Februar 2013 - 07:00

    Nervi: Flott introduksjon til det andre Piemonte

    Nebbiolo må ikke nødvendigvis gi en vin for lang lagring. Det gir denne en god forsmak på.
    06. februar 2013
  • 05 Februar 2013 - 14:51

    Kårer landets beste vinkelnere

    Søndag skal i alt syv vinkelnere i ilden for å sikre seg titlene i årets NM for vinkelnere samt Young Sommelier.
    05. februar 2013
  • 31 Januar 2013 - 15:28

    Restaurant 5 bord er et must i Trondheim

    Andreas Espnes på 5 bord lokker trondhjemmere med champagnelunsj på lørdager. De lar seg friste takket være gunstige priser på både bobler og mat. Også på kveldstid, men da med langt flere serveringer.
    31. januar 2013
  • 31 Januar 2013 - 07:00

    Lagringsdyktig alternativ fra Loire

    Selv om rødvinene fra Loire rent druemessig har et visst slektskap med Bordeaux, og lagringspotensialet er på høyde med de mer berømte slektningene, er stilen en annen.
    31. januar 2013
  • 30 Januar 2013 - 20:39

    Ørjan premiert for beste fiskerett

    Det ble ingen edel medalje for Ørjan Johannessen (27) i årets Bocuse d'Or, men beste fiskerett - det fikk han premie for.
    30. januar 2013
  • 30 Januar 2013 - 09:00

    Mer enn spagetti

    Lang tynn pasta er favoritt blant pastatypene. Men slik pasta er mer enn spagetti. Her er oversikten.
    30. januar 2013
  • 30 Januar 2013 - 07:00

    Ren og rimelig rødvin

    Denne produsenten lager veldig ren og god vin av områdets tradisjonelle druer.
    30. januar 2013
  • 29 Januar 2013 - 14:55

    Biodynamien forsterker terroiret

    Christian Leperchois på Domaine des Carabiniers er en av pionerene innen først økologisk, så biodynamisk druedyrking i Sør-Frankrike. Det har slett ikke vært en vei uten hindringer, men belønningen er viner som uttrykker sitt terroir maksimalt.
    29. januar 2013
  • 28 Januar 2013 - 16:33

    Halv pris i taxfree-en

    Denne sørafrikanske vinen er billigere enn noensinne akkurat nå.
    28. januar 2013
  • 24 Januar 2013 - 02:01

    Lekker barolo til pen pris

    Selv om vinmakeren er Piemontes søteste, er vinen hun lager ikke bare feminin.
    24. januar 2013