Aase E. Jacobsen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 23 November 2006 - 02:01

    Prisgunstig amarone

    De beste amaronene er dyre, og enkelte av dem er skikkelig dyre. Men det er håp også under tre hundrelapper.
    23. november 2006
  • 20 November 2006 - 19:47

    Null respekt

    Det er ikke bare de statseide bedriftene som burde fornye ledelsen. Også Stabbur-sjefen, Jan O. Rivenes, burde vurdere sin stilling, eller be styret om permisjon for grundig opplæring i smak og matkultur generelt.
    20. november 2006
  • 16 November 2006 - 02:01

    Blodig godt

    Når syrah får blodsmak, er den i sitt ess. Spesielt nå når viltet finnes i store mengder i butikkene.
    16. november 2006
  • 15 November 2006 - 02:01

    Reneste bjørnebærsaft

    Syrah har fart som en farsott over hele verden men den smaker nå aller best når den treffes hjemme, i den nordlige delen av Rhône.
    15. november 2006
  • 13 November 2006 - 13:01

    Dette drikker du til lutefisk

    Hvilken lutefisk du velger, får også betydning for drikkefølget. Men den store mengden tilbehør mange kamuflerer lutefisksmaken med har vel så mye innflytelse.
    13. november 2006
  • 13 November 2006 - 12:16

    Skarp og god

    En jul blir aldri lik den andre så lenge juleølet og juleakevitten forandrer seg hvert år. Noe av sjarmen er forventningene. Og hvilken av årets juleakevitter som blir favoritt.
    13. november 2006
  • 09 November 2006 - 15:27

    Stor bragd med riesling

    Det er ingen lett oppgave å profilere seg som topprodusent fra et område som er mest kjent for å ha oversvømt markedet med sukkervannet Liebfraumilch.
    09. november 2006
  • 08 November 2006 - 02:01

    Sjeldne rieslingrøverkjøp

    Det ukens to rieslinger - en purung og en 12 år gammel - har til felles er at de byr på fantastisk valuta for pengene.
    08. november 2006
  • 02 November 2006 - 02:01

    Spanskekongen

    Tempranillo er utvilsomt Spanias ukronte konge hva druer angår. Her er 10 godbiter fra Rioja, Ribera del Duero og Toro.
    02. november 2006
  • 01 November 2006 - 02:01

    Superrioja

    Ukens vin er nok dyrere enn det du vanligvis spanderer på en rioja, men så er den så uendelig mye bedre og en strålende kandidat for kjelleren.
    01. november 2006
  • 30 Oktober 2006 - 14:31

    Billig og god

    En chilener som selv med vår alkoholskatter er et meget godt kjøp, er det du skal plukke med deg fra tax free akkurat nå.
    30. oktober 2006
  • 26 Oktober 2006 - 02:00

    Kjølig frukt fra down under

    Det er ikke ofte nye vinregioner får en slik flying start som Pemberton. Årsaken er høy kvalitet og etter australske forhold små volum.
    26. oktober 2006
  • 25 Oktober 2006 - 02:01

    Høstgodt fra down under

    En gammel kjenning fra Australias kjøligere soner er vår utkårete rødvin til høstlige kjøttretter.
    25. oktober 2006
  • 19 Oktober 2006 - 10:56

    De store klassikerne

    Ch. de Beaucastel og Ch. la Nerthe er bunnsolid plantet i Châteauneuf-du-papes jord.
    19. oktober 2006
  • 19 Oktober 2006 - 02:01

    Sjeldenhet som bør prøves

    Denne madeiraen har tilnærmet perfekt balanse og er et funn for den som ikke er så glad i søte viner.
    19. oktober 2006
  • 18 Oktober 2006 - 02:01

    Portugisisk eleganse

    Jakten på en rimelig portugiser endte der hvor den burde startet, hos en vin som beviser gang på gang at også et varmt klima kan produsere eleganse.
    18. oktober 2006
  • 12 Oktober 2006 - 02:01

    Sexy Burgund

    At en vin kan kalles sexy, er ikke alle umiddelbart enige i, men at ukens godbiter bidrar til sanselig beruselse, er uomtvistelig.
    12. oktober 2006
  • 11 Oktober 2006 - 02:01

    Sjarm til lavpris

    Denne uken får du en forsmak på en ny stor årgang fra en av de største druene og vinregionene i hele verden. Og det til en svært gunstig pris.
    11. oktober 2006
  • 05 Oktober 2006 - 18:10

    Hvor grenache er konge

    Mens reklamen fortsatt fremhever de 13 druene i Châteauneuf-du-pape-miksen, er det grenache som i økende grad drar lasset.
    05. oktober 2006
  • 05 Oktober 2006 - 02:01

    Kongelig fra Barbaresco

    Vellagret Barbaresco er ikke akkurat hverdagsmat i vårt hjemlige vinsortiment. Vi har imidlertid letet frem en 11 år gammel godbit som fortsatt tåler ytterligere år i kjelleren.
    05. oktober 2006
  • 04 Oktober 2006 - 02:01

    Barbaresco til innbruddspris

    Unn deg en barbaresco til helgens ekstra gode kjøttmiddag. Du blir garantert fristet til en reprise.
    04. oktober 2006
  • 29 September 2006 - 11:00

    Høstlig godbit

    Spar 55 kroner på en vellagret spanjol med potensial til å utvikle seg enda lengre. Eller nyt den nå til rike lammeretter eller vilt.
    29. september 2006
  • 28 September 2006 - 08:58

    Smakskrigeren

    Norsk ystetradisjon er reddet takket være en uredd fransk kvinne.
    28. september 2006
  • 28 September 2006 - 08:01

    Lekkert i Chianti-toppen

    En ekstra god chianti er som skapt for den norske høstmaten. Eller for noen års godgjøring i kjelleren.
    28. september 2006
  • 27 September 2006 - 02:02

    Superkjekk boks

    En gammel kjenning er kommet i boks, og den er absolutt verd å ta med seg på høstferie - eller bare hjem til middagsbordet.
    27. september 2006