Aase E. Jacobsen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 14 Desember 2001 - 11:43

    Kampegutta

    Øl er en hyppig ingrediens på kjøkkenet til de tre trønderne som har overtatt bydelskroa Kampen Bistro i en av hovedstadens mest tradisjons- og fargerike bydeler. Kampegutta, kallenavnet på bydelens stolthet, Kampen Janitsjar, har fått konkurranse fra Roa
    14. desember 2001
  • 13 Desember 2001 - 09:01

    Billig og bra

    Alltid billig er ikke en leveregel som anbefales når det gjelder vin. Men noen ganger må du tenke på hver krone, og kanskje særlig når du skal kjøpe inn vin i større kvanta, enten det er med eget bankkort eller bedriftens. I disse dager preges landet av f
    13. desember 2001
  • 06 Desember 2001 - 09:00

    Julevinen

    Ukens vin både dufter og smaker av jul. Og er et godt valg til så vel julebordets retter med rødt kjøtt som under selve juletreet. Dessuten er den perfekt til å nytes foran peisilden eller i sofakroken mens du gjør de siste mentale forberedelser til julen
    06. desember 2001
  • 29 November 2001 - 10:00

    Til deg selv eller som gave

    Ingenting slår burgunderne, enten de er røde eller hvite, i eleganse, synes nå vi, da. Den trofaste Bordeaux-fansen vil sikkert betakke seg, men gi nå en spenstig pinot noir som de vi foreslår denne uken en sjanse. Ikke blir du ribbet heller. Kanskje noe
    29. november 2001
  • 28 November 2001 - 11:25

    Den myke barolo

    Enrica Scavino priser farens innsats for å gjøre nebbiolobasert vin mer tilgjengelig i ung alder. Og husets portefølje demonstrerer til fulle hvor innsmigrende den "nye" stilen kan være uten at særpreget og kraften ofres.
    28. november 2001
  • 26 November 2001 - 11:36

    Ny tidsregning

    Fontanafreddas dominerende posisjon i et relativt lite og svært kultpreget vinområde som Barolo gjør at ethvert trekk derfra ikke går upåaktet hen. Derfor ble headhuntingen av vinmaker Danilo Drocco møtt med stor grad av spenning.
    26. november 2001
  • 22 November 2001 - 09:00

    Glemt perle?

    Selv en super vin med internasjonal status og til en god pris kan drukne i polets lister. Ukens vin er en sådan som i den senere tid er enda rimeligere enn da den ble lansert for to år siden. Til glede for alle som er glad i god vin.
    22. november 2001
  • 19 November 2001 - 14:23

    En ny Bent er her

    Bent-Åge Rustad med tre måneders fartstid som faglært kokk gikk til topps i konkurransen for de unge kokkene, Young Chef of the Year. Hans mentor og forbilde på Statholdergaarden hvor han arbeider, er en annen ikke ukjent Bent, nemlig Stiansen.
    19. november 2001
  • 15 November 2001 - 11:45

    Med smak av jul

    For å få julestemning behøver du slett ikke ty til verken ribbe, medisterkaker eller surkål. Lekker lammefilet med krydret rødvinssaus gjør jobben vel så godt. Og blir en suksess hvis du serverer noe godt å drikke til etter våre anbefalinger.
    15. november 2001
  • 15 November 2001 - 08:15

    50-åring fortsatt i live?

    Om beaujolais nouveau fortsatt skal være liv laga også i Norge, må nok salget løftes vesentlig. Årets utgave av denne vinen som primært er skapt for festens skyld, er imidlertid av veldig høy kvalitet tatt i betraktning at det er snakk om en blodfersk vin
    15. november 2001
  • 14 November 2001 - 12:16

    Dags for Dão

    Vinregionen Dão i det nordlige Portugal er klar til å vise muskler. Noe vinene fra Quinta dos Roques og Quinta das Maias er gode eksempler på. Gjør deg kjent med Portugals mangfold av spennende lokale druevarianter. Som oftest fremheves området på etikett
    14. november 2001
  • 09 November 2001 - 09:30

    Partyvin på skikkelig tilbud

    Isteden for å irritere oss over at eksempelvis norsk kjøtt prisdumpes på kontinentet kan vi glede oss over at produkter fra kontinentet, og sågar fra enda fjernere himmelstrøk selges med betydelig rabatter i Norge. Når disse produktene er vin til svært hy
    09. november 2001
  • 08 November 2001 - 10:00

    Bedre uten kunst

    Velger du en vin for etikettens skyld, har du ingen garantier for at innholdet følger opp. Hvis produktet er viktigere enn utseendet, lønner det seg å fire på kravene til det siste. Vi har prøvd begge deler.
    08. november 2001
  • 01 November 2001 - 11:42

    Høsttakkefest

    Når du nå får tilgang til ferskt fasankjøtt, er det grunn til å tromme sammen til høsttakkefest. Hvilken vin du velger til, avhenger helt av budsjett og smak. Her får du rikelig med forslag.
    01. november 2001
  • 01 November 2001 - 08:50

    For bord og kjeller

    Hvis du ikke drikker hvitvin i den mørke årstid, kan du i alle fall kjøpe inn noen lagringsdyktige flasker for å ha på lur til neste sommers sjømatorgier. Men er du som oss og nyter godt av havets delikatesser året rundt, er ingen hvite viner så gode å dr
    01. november 2001
  • 30 Oktober 2001 - 13:23

    Dan til EM

    Regjerende norgesmester Dan Lystad kan nå legge nok en seier til sine tidligere bragder etter at han kvalifiserte seg for Trophée Ruinart som er det uoffisielle Europamesterskapet for vinkelnere.
    30. oktober 2001
  • 29 Oktober 2001 - 17:09

    Pioneren går nye veier

    Etter tolv år med vin de pays fant Fortant de France tiden moden for å entre AOC-banen for to år siden. Og resultatet er lovende. Det kommer stadig nye viner fra denne produsenten, og nå i november hele tre nyheter.
    29. oktober 2001
  • 27 Oktober 2001 - 19:49

    Young Chef of the Year 2001

    Young Chef of the Year 2001 kåres 18. november på Sogn Videregående skole i Oslo. Konkurransen for kokker under 25 år setter fokus på Norges fremtidige stjernekokker og deres potensial. Arrangør er champagnehuset Moët & Chandon som lokker med fri reise og
    27. oktober 2001
  • 24 Oktober 2001 - 12:56

    Høstlig fulltreffer

    Satser du på ukens vin til en av høstens saftige kjøttmåltider, garanterer vi en fulltreffer både i munnen og i lommeboka. Ikke mange viner kan konkurrere i smakskraft i dette segmentet.
    24. oktober 2001
  • 24 Oktober 2001 - 01:30

    Bli med og smak rakefisk og akevitt

    Vi kommer sent men forhåpentligvis godt tilbake med høstens tilbud. Vi har nemlig gleden av å invitere deg til en skikkelig interessant kveld men mye god rakefisk på tallerkenen og tilhørende akevitt i glasset. Rakefisk og akevitt ved de to desidert mest
    24. oktober 2001
  • 18 Oktober 2001 - 12:19

    Kjølig argentiner

    Argentina forbindes med temperamentsfull tango, saftig kjøtt og fyldig vin. Ukens vin matcher dette inntrykket samtidig som den byr på kjølig eleganse. Og som passer til et vidt spekter av kjøttretter.
    18. oktober 2001
  • 18 Oktober 2001 - 01:36

    Finn enda flere spennende greske oppskrifter

    I våres gjestet Nikolaos Katsani Apéritif. Resultatet av det så du på NRK uke 42. Her kan du lese og lære mer om gresk mat av Nikolaos Katsani en ensom svale i gresk gastronomi. Med base i restauranten Sousourada - som for øvrig betyr linerle på gresk - e
    18. oktober 2001
  • 17 Oktober 2001 - 12:48

    Somontano er et spennende vinområde under fjellene

    At det grisgrendte og fattigslige Somontano, helt nord i det spanske fylket Aragón, tør å måle seg med noen av verdens beste vinproduserende områder, er nok mer enn enkelte kan akseptere. Likevel har denne, i verdensmålestokk, knøttlille regionen mye spen
    17. oktober 2001
  • 16 Oktober 2001 - 23:36

    Nilsson nummer 7

    Norgesmester Olav Nilsson, Grand Café, ble nummer 7 i årets VM i østersåpning, det 47. i rekken, som gikk i Galway, Irland i dagene 27.-30. september. Nilsson er ikke det minste skuffet over resultatet: - Bare å være der var en stor opplevelse. Helt topp,
    16. oktober 2001
  • 11 Oktober 2001 - 16:09

    Krydret kveldskos

    Denne uken serverer vi en litt uvanlig kombinasjon, nemlig en krydret salat med kyllinglever. En spennende og svært god rett som fortjener en god hvitvin eller kanskje en rød.
    11. oktober 2001