Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif

Gryte med ishavsrøye og skalldyr

Som en lekker helgemiddag kan vi trygt anbefale ishavsrøye. Og vi stopper ikke der med tanke på havets delikatesser. Skalldyr har nemlig også sterke biroller i dagens middagsrevy - nøye tilpasset de friske hvitvinene.
Redaksjonen
15 Oktober 2005 - 01:00

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Gryte med ishavsrøye og skalldyr

original.jpg

Fremgangsmåte

Begynn med å klargjøre og kutte til alle grønnsakene.

Skalldyrene:
Rens blåskjell og hjerteskjell for byssustråder og rur, og skyll dem godt i kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg. Rens rekene og sett til side.

Varm litt olje i en tykkbunnet kasserolle og ha i sjalottløken og la surre til blank. Ha i skjellene og tilsett hvitvinen. Damp skjellene over høy varme til de har åpnet seg - ca 4 minutter.

Ta skjellene av varmen og ha de i en sil slik at du får tatt av skjellkraften som du bruker med fiskekraften. Sett sjellene til siden mens du lager resten av gryten.

Fiskegryten:
Ha olje i en stor tykkbunnet kasserolle og varm opp over middels høy varme.

Surr alle grønnsakene etter rekkefølge til blanke men ikke har tatt farge. Tilsett tomatpuré og fres dette sammen litt.

Tilsett hvitvin og kok inn til det halve, hell på med kraften fra skalldyrene, fiske- og kyllingkraft.

Ha i krydder og smak til med salt. Kok dette i noen minutter, slik at smaken fra krydderet trekkes frem.

Tilsett ishavsrøye, i biter på omtrent 3 cm. La dette trekke ferdig i buljongen før servering og ha i skalldyrene de siste par minuttene slik at de blir gjennomvarme.

Serveres med godt brød og aïoli til.

Se mange flere lekre fiskesupper her

9 lettlagete supper å ta med på tur

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aïoli

phprnuzaj.jpg
Vurder oppskriften
iStock-622924262.jpg
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

bucollage-16x9.jpg
+
Tester
Nyheter og nye årganger i BU og TU mars 2021

Rekordmye godt: Disse 1090 produktene kan du velge mellom

Marsnyhetene byr på viner og andre godsaker fra den absolutte øverste hylle.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

iStock-1268440016.jpg
Ukens drink
Clover Club cocktail

Denne drinkklassikeren kommer du til å slå veldig godt an

Den har nok av både styrke og fruktighet til å være den forstående kvinnedagen verdig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

basismars-16x9.jpg
+
Tester
Nyheter basis mars 2021

Det er sjeldenhetene som skinner i basishylla denne gangen

Vi snakker om Colares vest for Lisboa. Vil du smake vinhistorie, får du det her, men vær rask, for det er snart ikke mer igjen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

low_calorie_mud_cake.jpg
Ukens kake
Trøffelkake lettversjonen

Selv en lettutgave kan smake godt - bare prøv denne

Med lettmargarin i stedet for smør, sparer du litt på kaloriene, men ikke på smaken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
iStock-508947940.jpg
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

asiatisk-skrei.jpg
Dagens rett
Skrei med asiatiske smaker

Med denne kombinasjonen får du en helt ny smaksopplevelse av skrei

Her er det nemlig mye spennende fra asiahylla som gjør jobben.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

php2p5lyl.jpg
Dagens rett
Hjemmelaget taglioni med kremet soppsaus

Så enkelt lager du pastaen selv

Og når du har laget den fra bunnen av, trenger du nesten ikke noe annet til. Så godt smaker det. Men litt sopp og fløte gjør underverker.

Les hele saken
iStock-1130934320.jpg
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

phpxaqhtg.jpg
Dagens rett
Aichas indiske chana masala med kveite

Denne retten kan serveres med eller uten fisk

Den er derfor et perfekt alternativ når noen rundt bordet ønsker et vegetarisk alternativ. For her kommer chana masale-en og kveiteskivene for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

phpesinuw.jpg
Dagens rett
Orientalsk rekerett

Med denne sausen kan du variere middagen i det uendelige

Om det ikke er reker som står på menyen i dag, fungerer denne oppskriften like godt med fisk eller kjøtt - eller bare som den er.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her