Gryte med ishavsrøye og skalldyr

Fremgangsmåte
Begynn med å klargjøre og kutte til alle grønnsakene.
Varm litt olje i en tykkbunnet kasserolle og ha i sjalottløken og la surre til blank. Ha i skjellene og tilsett hvitvinen. Damp skjellene over høy varme til de har åpnet seg - ca 4 minutter.
Ta skjellene av varmen og ha de i en sil slik at du får tatt av skjellkraften som du bruker med fiskekraften. Sett sjellene til siden mens du lager resten av gryten.
Surr alle grønnsakene etter rekkefølge til blanke men ikke har tatt farge. Tilsett tomatpuré og fres dette sammen litt.
Tilsett hvitvin og kok inn til det halve, hell på med kraften fra skalldyrene, fiske- og kyllingkraft.
Ha i krydder og smak til med salt. Kok dette i noen minutter, slik at smaken fra krydderet trekkes frem.
Tilsett ishavsrøye, i biter på omtrent 3 cm. La dette trekke ferdig i buljongen før servering og ha i skalldyrene de siste par minuttene slik at de blir gjennomvarme.
Serveres med godt brød og aïoli til.
Se mange flere lekre fiskesupper her
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 POENG
-
88 POENG
Aïoli

Fremgangsmåte
Visp sammen eggeplommer og hvitløk. Spe forsiktig med olje, og smak til med salt og pepper og litt presset sitronsaft.
Her finner du oppskrifter til mange sauser og marinader
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig