Kjøttkaker

Fremgangsmåte
Når du skal lage kjøttkaker er det enklest å bruke en foodprocessor.
Ha alle ingrediensene i bollen og kjør ca 10 - 20 sekunder, til farsen er jevn og fin.
Men du kan selvsagt også lage farsen for hånd - rør da saltet godt inn i kjøttdeigen før du rører inn krydder og potetmel og sper med melk eller vann, litt av gangen.
Form farsen til runde kaker ved hjelp av hånden og en skje som du dypper i kaldt vann.
Stek kakene i middels varm panne i smør i ca. 5 minutter på hver side til de har fått en fin bruning.
Ha kakene over i en gryte med vann og en buljongterning og la dem trekke i ca. 10 minutter (til de er gjennomkokt), eller ha kakene rett i hjemmelaget brun saus.
Server med kokte poteter, tyttebær, ertestuing eller kålstuing.
Brun saus hører med til kjøttkakene
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
84 POENG
-
89 POENG
-
86 POENG
-
92 POENG
-
87 POENG
-
88 POENG
Grønn ertestuing

Fremgangsmåte
Kok opp de frosne ertene i vann og buljong.
Mos dem med stavmikser eller i foodprocessor.
Tilsett smør og smak til med krydder.
Passer utmerket til blant annet kjøttkaker
Brun saus hører med til kjøttkakene
Her får du vært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Kålstuing

Fremgangsmåte
Del kålen i terninger og kok den sammen med vann og salt, ca 15 minutter, til den er gjennomkokt.
Smelt margarin i en kjele og tilsett melet. Spe med kokekraft fra kålen, og melk til du får en litt tykk konsistens.
La sausen koke ca 5 minutter. Smak til med muskat, salt og pepper, tilsett den kokte kålen.
For ekstra fyldig saus tilsett litt fløte.
Passer utmerket til blant annet kjøttkaker
Brun saus hører med til kjøttkakene
Her får du vært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Brun saus til kjøttkaker

Fremgangsmåte
Sil sjyen etter at du har trukket ferdig kjøttkakene, tilsett hakket løk og la det koke opp.
Tilsett meljevningen under omrøring til sausen er passe tykk.
La sausen koke 6-8 minutter. Smak til med salt og pepper. Tilsett noen dråper sukkerkulør til du får passe farge på sausen.
Her finner du oppskriften på deilig hjemmelagede kjøttkaker
Her finner du oppskrifter på veldig mange spennende sauser
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig