Mandag 22. april - Bli med på spennende italiensk vinsmaking

Mandag 22. april Gjør deg klar for en rundreise i populære Italia med vin i glasset, så vel hvitt som rødt, fra sør til nord. Vi starter denne smakingen av hele 10 viner i sør og beveger oss gjennom dette på så mange måter utrolig mangfoldige landet. Men denne kvelden er det de forskjellige vinstilene samt de regionale kjøkkenene som er i fokus.

Italia har fått en fast plass i manges hjerter. Årsakene er mange, den rike kulturen, de varierende landskapene, den enkle men svært gode maten og selvsagt vinen. Men mange er ennå ikke kjent med den enorme bredden i italiensk vinproduksjon, og har du bare smakt en og annen italiener blant polets bestselgere, har du mye til gode.

Denne kvelden går vi systematisk til verks og smaker oss gjennom landets mangfold av druer og vinstiler.
Følgende viner skal gi deg denne grunnleggende introduksjon til landet i sør:
 
Sicilia
Lengst sør ligger Sicilia som faktisk er Italias mest produktive område. Ikke alt derfra er like bra, men de siste års utvikling gjør Sicilia til en av de mest innovative leverandørene av kvalitetsvin, i alle prisklasser.
Les mer her:
 
 
Puglia
Puglia er den sørligste delen av den italienske støvelen og et av de mest spennende områdene rent utviklingsmessig. Foreløpig er regionen kilde til mange rimelige viner til glede for oss nordboere.

Marche
Marche på Italias Adriaterhavskyst er hjemsted for druen verdicchio som gir vinen med samme navn og som har gjennomgått en kraftig kvalitetsheving de siste årene.
Les mer her:
 
 

 
 
Toscana
w Brolio Chianti Classico 2012 (699) fra Barone Ricasoli
Toscana som ligger midt i hjertet av Italia har alle hørt om, og denne produsenten er den aller eldste med historie tilbake til 1200-tallet.
Les mer her:
 
 

Piemonte
I nordvest ligger Piemonte som er manges favorittkilde til italiensk vin. Både barbera og barolo er smaksrike viner som er skapt for maten i regionen.
Les mer her:

Veneto
Og til avslutning som seg hør og bør en av Italias mest berømte vintyper;
w I Fondatori Amarone Classico de Valpolicella 1995 (ca kr 250,-) fra Fabiano
Amarone assosieres navnemessig med kjærlighetsvinen. Kanskje du også får en ny kjærlighet denne kvelden for en mektig amarone må bare oppleves.

Din reiseleder denne kvelden er Aase E. Jacobsen, redaktør i Apéritif.

Seminaret er nå avholdt

Tid: 22. april kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Ullevaal Business Class, Ullevål Stadion - inngang D
(Sognsveien 75d - Tlf: 23 00 83 00)

Avmeldingsfrist: 15.04.02 kl. 23:59

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c 0678 Oslo, senest fem dager før arrangementet. Merk innbetalingen med 220402 . Ta med kvittering. Dersom du melder deg på senere enn åtte dager før smakingen finner sted, må du spesielt huske på kvittering. Melder du deg av etter avmeldingsfristen ovenfor refunderer vi ikke deltakeravgiften.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail .

Kommende kurs

Til toppen