Det er 40 år siden Alentejo fikk muligheten til å komme seg ut av det klamme grepet som diktaturet hadde holdt over regionen. Herdade do Esporão ser store vekstmuligheter også etter de siste årenes suksess.
Bourbon er så amerikansk som en drikk kan bli, men det verserer en rekke misforståelser av hva bourbon egentlig er og hvordan den lages. Her er sannheten om ekte bourbon.
Det er ikke bare kvaliteten på pinot noir fra California som øker, også prisene er på vei oppover. Men fortsatt er det mye å spare på å gå over dammen. Denne trioen fra Anthill Farms leverer kvalitet på grand cru-nivå.
Spesialpolutsalgenes ølhyller fylles opp med mye godt og ikke minst ettertraktet øl denne uka. Pass opp for spisse albuer i køen, for det er mange som jakter på de samme flaskene.
Cognac kan både nytes til maten, brukes i maten, både i salte og søte retter, eller i drinker. Det er slik cognacprodusentene ønsker å videreutvikle denne tradisjonsrike drikken. Prøv gjerne en av disse oppskriftene.
Antallet norske kaffebrennerier blir stadig flere og interessen for håndverket øker. Med den nye foreningen Norsk Kaffebrennerlaug skal både fagmiljøet og håndverket styrkes.