Rakefisken er like høyt elsket som den er forhatt. At den er en av våre mest kostbare matskatter, er hevet over enhver tvil. Prøv å elske, du også, hvis du fortsatt er tvilende.
Fisk og vilt. Vilt og fisk. Innkjøpt eller medbragt. Ribbet og rå. Veltillaget og velduftende. Alt toppet med spesiallagete sauser. Få med deg de flotte oppskriftene fra Leif Arne Plahter.
Anne Sophie Pic er alle kvinnelige kokkers store forbilde. Men hun har ikke kommet lett til toppen. Likevel er
det
helt umulig å se på henne, alltid opplagt og med mye energi under den rolige overflaten. Denne damen hviler absolutt ikke på laurbærene.
At det måtte en skotte til for å både se verdien i Varanger-lammet, og ikke minst å utvikle et helt særegent produkt som boknalam, er egentlig litt flaut. Men det viktigste er å være takknemlig for at det finnes folk som Neil Lupton.
Forbruket av grønnsaker øker, og vegetarretter får stadig oftere fast plass i restaurantenes menyer. Her gir vi deg gode ideer til å gjøre menyen grønnere - også i ditt eget kjøkken.
Lammeskanken har så mye smak, men den trenger tid på ovnen for å få alle smakene ut i kraften. Til gjengjeld behøver du ikke bruke så mye tid på tilbehøret.
Hvis du har fylt fryseren med sopp, er en risotto et lettvint alternativ. Prøv denne oppskriften. Aller mest dekorativ og delikat blir den med den gylne kantarellen.