Oppskrifter - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 20 Januar 2012 - 02:00

    Festmeny til kalvens pris

    Med kalv til både forrett og hovedrett blir det en smakfull søndag som avsluttes med en herlig dessert.
    20. januar 2012
  • 17 Januar 2012 - 10:15

    Den populære båndpastaen

    Etter at båndpasta ble tilgjengelig i fersk form, er det stadig flere som foretrekker denne typen. Men den har sine klare bruksområder.
    17. januar 2012
  • 12 Desember 2011 - 13:00

    Dette er de beste norske råvarene

    Vinnerne i den landsomfattende kåringen Det Norske Måltid er klare. De nordligste landsdelene gjorde nærmest rent bord.
    12. desember 2011
  • 08 Desember 2011 - 14:15

    Kakaobønnens vugge

    Det var trolig slik det begynte: En mayaindianer oppdaget av bønnen inni den rare frukten smakte godt. Hvis den ble ristet og i tillegg blandet med chili, ble smaksopplevelsen himmelsk.
    08. desember 2011
  • 30 November 2011 - 12:45

    Slik dyrkes og høstes vanilje - den glinsende svarte og forførende smakstilsetningen

    Vanilje - og da snakker vi om den ekte utgaven - er verdens mest arbeidskrevende jordbruksprodukt. Dens intense og forførende aroma i kombinasjon med dens utseende gjør den til et av de meste ettertraktete afrodisiaka.
    30. november 2011
  • 25 November 2011 - 16:42

    Formidler dobbel stolthet

    Årets beste norsk kokebok er en praktbok om den beste sjømaten fra kalde klare farvann i Norge presentert av noen av landets aller dyktigste kokker.
    25. november 2011
  • 07 November 2011 - 09:59

    Liten ku - stor smak

    Den er lita og lett, spiser det meste og gir gode smaksopplevelser når den havner på restaurantfatene. I Snåsa lever urfeet godt.
    07. november 2011
  • 29 September 2011 - 17:42

    Makronfeber i København

    Yndige pastellfargete makroner er i ferd med å innta Nordens rådende gastronomiske høyborg. De små "mandelburgerne" smaker like søtt og godt som de ser ut til.
    29. september 2011
  • 17 September 2011 - 01:00

    Drømmeretter av spekeskinke

    Du kan enkelt lage de lekreste retter hjemme på ditt eget kjøkken, prøv bare disse deilige rettene med spekeskinke.
    17. september 2011
  • 07 September 2011 - 10:02

    Parmesan lages på samme måte som for 800 år siden

    Det finnes kun en original parmesanost, nemlig Parmigiano-Reggiano fra Parma-distriktet nord i Italia. Den lages på samme måte i dag som for 800 år siden, og det er utvilsomt oppskriften på ostens suksess.
    07. september 2011
  • 06 September 2011 - 01:00

    Cocktailklør av krabbe med gyllen dressing

    Det finnes knapt noe bedre enn nykokte krabbeklør og hvorfor ikke servere denne deilige dippen til?
    06. september 2011
  • 04 September 2011 - 01:00

    Kantarellpai og lammefilet med skogsopp

    Ta for deg av sesongens aller beste råvarer i dag i det vi setter en lekker lammefilet på menyen og starter hele måltidet med en deilig pai.
    04. september 2011
  • 29 August 2011 - 01:00

    Snaddersandwich med sopp og bacon

    Det er virkelig tiden for å fråtse i naturens grøde i det vi lager en herlig sandwich med sprøstekt skogsopp.
    29. august 2011
  • 17 August 2011 - 02:35

    Misjonær i bær

    Stine Mølstad skal løfte solbærets renommé. Hun har klokkertro på at dette tradisjonsrike og smaksintense bæret skal få et nytt liv som råvare i kjøkkenet til så vel kokker som forbrukere.
    17. august 2011
  • 11 August 2011 - 01:00

    Chili con hval

    I dag serverer vi havets vilt på en ny og spennende måte - prøv bare selv.
    11. august 2011
  • 26 Juli 2011 - 15:15

    Den første olje

    Med 35 av i de i alt 800 millioner oliventrær som er registrert på jorda er Kreta en dominerende aktør innen denne svært så tradisjonsrike jordbruksgrenen.
    26. juli 2011
  • 21 Juli 2011 - 12:04

    Oversett delikatesse fra fjæra

    Det beste i livet er gratis, og det gjelder ikke minst norske strandsnegler som bare venter på å bli høstet, året rundt.
    21. juli 2011
  • 18 Juli 2011 - 01:00

    Dette tilbehøret går til alt

    Det er nesten ikke den ingrediens som iikke passer til denne friske og sommerlige salaten.
    18. juli 2011
  • 12 Juni 2011 - 01:00

    Slik åpner og serverer du østers naturell

    Østers er en typisk elsk-hat-råvare, men har du først begynt å elske den kan du ikke slutte. For mange starter utfordringen med "hvordan i h... skal jeg få åpnet disse beistene". Her får du tipsene.
    12. juni 2011
  • 30 Mai 2011 - 14:34

    God smak viktigst

    Under filmfestivalen i Cannes eksponeres og følges også mattrendene nøye. Og det er ikke molekylære krumspring det dreier seg om akkurat nå.
    30. Mai 2011
  • 25 Mai 2011 - 19:58

    Le Canard legges ned

    Et eierskifte kommer til å skje 1. juli, og da stenger Le Canard dørene. I alle fall for en god stund.
    25. Mai 2011
  • 20 Mai 2011 - 11:30

    Lær mer om oppdrett av ishavsrøye og få mange oppskrifter

    Ishavsrøya er ved hjelp av en liten men veldrevet oppdrettsnæring blitt et trygt alternativ for deilige fiskemiddager. Velsmakende, fleksibel og lett å tilberede er stikkord for de 12 oppskriftene du her får.
    20. Mai 2011
  • 19 Mai 2011 - 09:30

    Ørret - god smak fra norske fjorder

    Ørret er i tillegg til laks en svært ettertraktet eksportartikkel fra Norge. Lær mer om delikatessen og se de lekre oppskriftene her.
    19. Mai 2011
  • 07 Mai 2011 - 01:00

    Denne retten kommer du til å lage mange ganger

    I stedet for biff er det grillet laks som får glede av béarnaisen. Og den lager du selvsagt selv.
    07. Mai 2011
  • 08 April 2011 - 13:00

    Bacon som hvilerett

    Hamburgeren er byttet ut med lever og brissel av kje, andelever og svinebogterrin. Gode venner og de som forstår seg på det får bacon som hvilerett.
    08. april 2011