Romjula
Gå rett til romjulsmeny: FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="2"> 2 FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="3"> 3 FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="4"> 4
Drikke til menyen:



Brus til barna.
Anna Gretas sildesmørbrød
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
Bland sukker, salt og vann. Kok sammen og avkjøl laken.
Start med å hakke rødløk, dill, gressløk og hvitløk. Lag så en saus av chili og matolje. Smakes til med kvernet salt og peppar og evt litt hvittvinseddik.
Blande de hakkede urtene samt kapers i chilisausen og visp lett.
Sildesmørbrød er en typisk mellomrett. I stedet for å legge sild selv kan man naturligvis benytte ferdigkjøpt.
Sendt inn av Mikael Öster, Tanums Gestgifveri
Foto: Tomas Yeh
Fenalår til juletapas
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Vask potetene godt, skallet skal sitte på. Kok potetene knapt møre i vann.
Varm opp oljen og vend dampede poteter i denne. Tilsett salt, pepper og finhakkede urter.
Anrett fenalåret på porsjonstallerken eller serveringsfat og server sammen med lune poteter og gjerne flatbrød til.
Tapas er en god løsning for jule- eller nyttårsfesten
Slik skjærer du fenalåret
Klassiske retter til tapas finner du her
Lag ditt eget pålegg med disse velprøvde oppskriftene
Her får du svært så praktiske kokketips
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Astrid Hals
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 Poeng
Lysholm Throndhjemsaquavit
Norge
Volum: 0.700 Pris: 474,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Gammel Opland
Norge
Volum: 0.700 Pris: 459,90 Basisutvalget -
84 Poeng
Delorme Cremant de Bourgogne Blanc de Noirs Brut 2018
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 179,90 Basisutvalget -
88 Poeng
Verhaeghe Barbe Noël
Belgia
Volum: 0.330 Pris: 69,80 Bestillingsutvalget
Bakt småkveite med teriakyglasert svineribbe, tomat & løksalat
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Sendt inn av Kari Innerå,En smak av oliven, Harstad
Foto: Jan H. Amundsen
Drikke til menyen:


Brus til barna.
Sildekoldtbord
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Kok opp ingrediensene til marinaden. Avkjøl den.
Tips: Server silderettene med grovt rugbrød og smør.
Se flere deilige oppskrifter på nedlagt sild her
Slik lager du de gode silderettene
Se hvordan du lager din egen sursild her
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Eksportutvalget for fisk
Foto: Alf Börjesson
Det ekte rakefisklaget
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Pris pr porsjon ca kr 100-110
Det enkleste er å kjøpe ferdig filet. Ellers er rakefisk ikke noe hokus pokus å rense. Skyll fisken godt. Hvis fisken er for skarp/salt kan den vannes ut eller legges i skummet melk en halvtime eller så på forhånd.
Skjær av hodet. Ta tak i ryggbenet og riv det forsiktig ut. Nå er det lett å fjerne skinnet. Skjær filetene i skiver på 2-3 cm.
Anrett på fat som kan pyntes med einekvister som gir en god aroma.
Fisken serveres med flatbrød, lefse, godt smør og kokte poteter og eventuelt de øvrige tilbehørene.
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Gå rett til romjulsmeny: FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="1"> 1 FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="2"> 2 FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="4"> 4
Drikke til menyen:


Brus til barna.
Kokt og kald sild
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Rens sildene (ta ut innmat og kutt hodet) og del opp i skiver à 3-4 cm. Hvis du kun får tak i fileter, deler du hver filet i to.
Kok opp vann og øvrige ingredienser. Legg sildebitene oppi og kok forsiktig opp.
Trekk kjelen til side og skru ned varmen. La fisken trekke ved svak varme til den er kokt. Det tar ca 10 minutter.
La kjelen med fisken stå på kjøkkenbenken til den er lun. Sett deretter kaldt.
Se flere deilige oppskrifter på nedlagt sild her
Slik lager du de gode silderettene
Se hvordan du lager din egen sursild her
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Apéritif
Foto: Eksportutvalget for fisk
Gå rett til romjulsmeny: FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="1"> 1 FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="2"> 2 FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="3"> 3
Drikke til menyen:

Risgrøt
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
ApMelk.no
Fremgangsmåte
Kok grynene i vann i ca. 10 minutter. Spe med melk, og kok videre til grøten er passe tykk.
Server risgrøt med smørøye, sukker og kanel.
Ha gjerne en vaniljestang som du splitter i to i grøten også.
Tips: Kok opp grøten etter anvisning på pakken, men så snart melken har kokt opp tar du gryten av platen og setter den inn i stekeovnen på 80 grader med lokk over. La den passe seg selv og den kan godt stå i 1 - 2 timer til den er ferdig.
Mange lekre desserter finner du her
Flere gode juledesserter finner du her
Flere oppskrifter på julekonfekt og julegodter du kan lage selv
Dette er de syv slagene du skal bake til jul
Lucia-feiring med lussekatter
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev
Få ukens kake som nyhetsbrev
Sendt inn av Apéritif
Foto: Catalina-Gabriela Molnar
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 Poeng
Cossart Gordon Malmsey Madeira 5 Years old
Portugal
Volum: 0.500 Pris: 189,90 Bestillingsutvalget -
79 Poeng
Balholm Margaret Sprudlande eplemost med rabarbra
Norge
Volum: 0.750 Pris: 70,50 Basisutvalget -
87 Poeng
Balhom Sprudlande Margaret
Norge
Volum: 0.750 Pris: 74,70 Basisutvalget -
Balholm Vestland Sprudlande og frisk Rosé-sider
Norge
Volum: 0.750 Pris: 164,90 Bestillingsutvalget