Guide

Oppskrifter med krabbe

Oppskrifter med krabbe
Foto: (Synøve Dreyer)

Oppskrifter med krabbe

28 August 2022 - 07:59

Krabber med salsa verde og sitronsmør

Krabber med salsa verde og sitronsmør

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret over svak varme. Det må ikke koke. Hell smøret over i et litermål og la det stå noen minutter slik at melkepartiklene synker til bunnen og eventuelt skum flyter opp.
  2. Skum av og hell forsiktig det klare smøret over i en annen bolle. Melkepartiklene på bunnen skal ikke med.
  3. Bland det klare smøret med sitronskall og la det stå noen timer på kjøkkenbenken. Sil av.
  4. Bland sammen alle ingrediensene til salsaen og la stå å trekke i 30 minutter slik at smakene får tid til å utvikle seg. 

Knekk krabbene åpne eller la gjestene gjøre jobben selv. Server med salsa, godt brød, dillsmør og sitronsmør til å dyppe krabbekjøttet i.

Se hvordan du koker og renser krabbe her

Lekre krabberetter finner du her

Mange deilige salater finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Krabbe naturell

Krabbe naturell

Fremgangsmåte

Den mest vanlige måten å server krabbe på er naturell. Beregn da 1 krabbe pr. person og noen ekstra av de store klørne. Dersom du kjøper levende krabbe må du koke den i rikelig salt vann og la den avkjøle seg før du renser den.

Slik koker og renser du krabbe

  1. Krabben kan serveres som den er, men vi gjør det litt lettere for gjestene om vi renser litt før servering. Vi fjerner paven og gjellene og knekker klørne med en nøtteknekker.
  2. Legg krabbehuset tilbake i skallet så krabben ser hel ut før du serverer den. Noe av sjarmen med krabbelag er jo nettopp at gjestene må jobbe litt for å finne maten.
  3. Anrett renset krabbe og klør på fat med båter av sitron og lime. Server gjerne også ferdig knekkede klør - cocktailklør - med dipp til som en liten forrett.

Server krabbe naturell med loff, smør og majones, samt det tilbehøret hjertet ønsker. Ha gjerne et utvalg av hjemmelaget aioli tzatsiki , krabbedressing , eddik og pepper på bordet. Som variasjon i tilbehøret kan du servere chilisaus til.

Lekre krabberetter finner du her

Mange deilige salater finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Krabbesalat med ris

Krabbesalat med ris

Fremgangsmåte

  1. Bruk fylt krabbeskjell eller 150 g renset krabbe (fra 10-12 klør)
  2. Kok risen etter anvisningen på pakken og la den avkjøles. Plukk ut noen pene biter krabbe til toppen av salaten.
  3. Bland løk, chilipepper og ingefær i risen og rør inn sitronsaft, olivenolje og soyasaus og smak til med salt og pepper.
  4. Vend inn resten av krabben sammen med avokado og gressløk. La salaten trekke i kjøleskap i ca. 1 time.
  5. Sett en ring, du kan lage en ved for eksempel klippe ut bunnen av et yoghurtbeger/rømmebeger, på tallerkenene og fyll i rissalat.
  6. Løft av ringen og topp med pene biter krabbe og salat.
Server med nybakt brød ved siden av.

Tips: Her kan du bruke andre skalldyr enn krabbe. Reker, kongekrabbe, sjøkreps - alt smaker like godt på den saftige rissalaten.

Sendt inn av Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Krabbesalat med sitrus og avocado

Krabbesalat med sitrus og avocado

Fremgangsmåte

  1. Skrell og skjær ut fruktkjøttet i appelsinen og grapefrukten og del filetene i to eller tre, evt i terninger.
  2. Bland sammen ingrediensene til dressingen.
  3. Skyll salaten og riv den evt opp.
  4. Anrett krabbekjøttet sammen med salat, avokadoskiver og tomatterninger.
  5. Drypp over dressing og pynt med friske urter. 
  6. Topp med en skje seterrømme. Og dryss over knuste ristede gresskarkjerner.

Tips: 
Du kan eventuelt bruke 2-3 krabbeklør pr. porsjon. Eller kongekrabbe som på bildet. 

Tips:
Bruk gjerne blandet frisk salat for eksempel frissée, batavia og ruccola eller bare spinatblader.

Se hvordan du koker og renser krabbe her

Lekre krabberetter finner du her

Mange deilige salater finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Cocktailklør av krabbe med gyllen dressing

Cocktailklør av krabbe med gyllen dressing

Fremgangsmåte

  1. Rør sammen rømme og lime. Smak til med salt og pepper. Dressingen skal være friskt syrlig.
  2. Tips:
    Vil du ha kraftigere gul farge på dressingen kan du røre inn litt gurkemeie. Hell dressingen i en liten bolle og drypp tomatolje eller annen god olje over.
  3. Denne dressingen passer også godt til hel krabbe. Beregn da 1 krabbe pr. person og noen ekstra av de store klørne.
  4. Legg opp renset krabbe og klør på fat med båter av sitron og lime. Dessuten passer det med majones. Noen bruker også god eddik og pepper på krabben, samt brød.

Tips: 
Tomatolje får du hvs du legger soltørkede tomater i solsikke- eller olivenolje noen dager, men du kan også bruke en god olivenolje her.

Se hvordan du koker og renser krabbe her

Lekre krabberetter finner du her

Mange deilige salater finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når tomatene er så fantastiske som nå, får de hovedrollen  - med eller uten kjøtt
Dagens rett

Når tomatene er så fantastiske som nå, får de hovedrollen - med eller uten kjøtt

Om du velger vegetarvarianten, kan denne gryta faktisk serveres kald. Som en tyktflytende salat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her