Smak ølet fra bryggeriet som satte Norge på ølkartet

Ølsmaking 24. september i Oslo

(AleksandarGeorgiev)

Smak ølet fra bryggeriet som satte Norge på ølkartet

Denne kvelden får du en sjelden mulighet til å smake mye spennende øl, både nytt og vellagret, fra det første norske håndverksbryggeriet.

 

På denne smakingen får du teste 10 forskjellige øl fra anerkjente Nøgne Ø sitt brede sortiment, og de har lovet å ta med noen godsaker som har godgjort seg på lageret en stund. Tom Young skal guide oss gjennom denne kvelden, og her får du innsikt i både hvordan knakende godt øl lages og hemmeligheten bak Nøgne Øs suksess. 

Nøgne Ø regnes for å være pioneren blant de norske småskalabryggeriene. Oppstarten i 2002 var preget av entusiasme og kreativitet, men det norske markedet var den gang ikke modent for norsk håndverksøl. Løsningen ble å eksportere ølet, og de første årene gikk over 80 prosent av Nøgne Øs produksjon til eksportmarkedet. I de påfølgende årene vokste interessen for håndverksøl, i takt med at stadig flere aktører kom til. 

Nøgne Øs sortiment består av et bredt spekter av øltyper med et stort smaksspekter. Det legges mye arbeid i å finne frem til ølstiler og smaker som passer til forskjellige matretter. Det brygges alt fra lyse, belgiske ølstiler, via lette lagerøl til mørke og kraftige stouts og brown ales. 

Her kan du se hva Apéritif syns om Nøgne Øs øl

 

JP LehneKommende kurs

Til toppen