Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
Varm potetsuppe med chorizopølse
Antall porsjoner
4
Ingredienser
2
stk
1
stk
20
g
200
g
1
dl
stk
200
g
Fremgangsmåte
Finkutt sjalottløk og hvitløk og fres det mykt i smør. Tilsett purreløk og poteter i terninger. Vend godt om og tilsett kraften.
Legg på lokk og kok ved lav temperatur til potetene er møre. Tilsett crème fraîche og kjør suppen glatt i en hurtigmikser eller med en stavmikser. Smak til med salt.
Kutt pølsen i tynne strimler og stek pølsen på lav temperatur til fettet skiller seg ut.
Ha suppen i dype tallerkener eller glass og topp med pølsen og eventuelt friske urter.
NB! Når du lager slik suppe, er det viktig å bruke melne poteter, slik at suppen ikke blir for seig.
Kok potetene ved lav temperatur så ikke for mye væske fordamper og ikke ha salt i vannet ved koking da dette også gjør potetene seige.
Les mer om Odd Ivar Solvolds bok her
Her finner du mange flere deilige supper
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Odd Ivar Solvold
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 Poeng
Kinn Saison Extra
Norge
Volum: 0.750 Pris: 107,00 Basisutvalget -
89 Poeng
Nøgne Ø Saison
Norge
Volum: 0.500 Pris: 54,90 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Alegria Manzanilla
Spania
Volum: 0.380 Pris: 119,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
7 Fjell Fløien IPA
Norge
Volum: 0.330 Pris: 49,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Pedregosa Reserva Blanc de Millesime Brut Nature 2016
Spania
Volum: 0.750 Pris: 185,90 Bestillingsutvalget -
85 Poeng
Louis de Vernier Organic Brut
Spania
Volum: 0.750 Pris: 155,00 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Dautel Weissburgunder Gipskeuper 2019
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 259,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Griesel Riesling Brut 2017
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 299,00 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Bassermann-Jordan Pierre Brut
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 349,90 Bestillingsutvalget

I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her
kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn
her
.
Dagens rett på MMS og WAP

Les Dagens rett på MMS
Send
DAGENS
til
2004
, og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag.
Les mer her
(klikk)
Les Dagens rett på WAP
Send
MAT
til
2244
, og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP.
Les mer her
(klikk)