Arkiv

Fant 278 artikler om emnet Brennevin [fjern]

Tittel Dato

TEST: Nytt brennevin på spesialpolet juni 2018 Sterkt, godt, vellagret og dyrt

Det er dommen over spesialpolets nyheter i juni. Her finner du smaksnotatene.

TEST: Nyhetene i basis januar 2018 De hvite januarnyhetene i basisutvalget er de mest spennende

Blant de 75 nye produktene i polhyllene i januar er det mange godbiter å plukke med deg, og de aller beste er hvitviner. Men ikke fra stedene du oftest henter dine hvitviner. Derimot fra Østerrike, Sør-Frankrike og Sør-Afrika.

TEST: Nyheter i bestillingsutvalget Rekordmange lekkerbiskener som kan bestilles

Blant de 945 produktene som er testet de siste ukene er det mengder av viner i det virkelige toppsjiktet. Perfekte som julegaver eller til å fylle opp kjelleren med.

TEST: Nyheter i basisutvalget september 2017 Dette er de beste basisnyhetene i september

I september er det utenfor allfarvei som gjelder, så er du klar for å introduseres for noe nytt, er det nå du skal handle. Det gjelder både for vin, øl og brennevin.

TEST: Nyheter i bestillingsutvalget Rekordmange knallgode viner. Her ser du de aller beste

905 nye produkter testet er ikke rekord i antall, men det er rekord når det kommer til antall produkter med 90 poeng eller mer.

TEST: Nyheter i bestillingsutvalget Det er ikke ferietid på polet. 650 nye produkter testet

Fantastiske bobler, hvitviner av en annen verden, rødviner og hetviner likeså er hva du finner blant julinyhetene i bestillingsutvalget.

TEST: Nyheter i basisutvalget juli 2017 Dette er de beste basisnyhetene i juli

Helt på topp finner du noen strålende Provence-viner i tre kulører, herlig perlevin, norsk ulagret whisky og sommerens mest leskende øl.

En slik drink skremmer vinteren på dør

Og er det noe vi trenger nå er sommerlige temperaturer og kalde drinker med mye smak. Som denne.

TEST: Spesialpoløl og brennevin mars 2017 Med disse ølene får du garantert en sterk smaksopplevelse

Og hvis ikke dette er sterkt nok, finnes det mye godt brennevin i spesialbutikkene fra fredag i denne uka.

TEST: 730 produkter er testet Det er hvitvinstid - og for noen viner - denne er aller best

Det er sjelden vi kan boltre oss i en så stor mengde med lekkerbiskener som bare er et tastetrykk unna. Ikke behøver det å bli varmere i været heller, for dette er viner som erstatter rødvin i stor grad.

Denne mannen lager en rom som bartendere elsker

Venezuelansk rom, og aller helst den med Diplomático på etiketten, er blitt bartendere over hele verden sin favoritt. Men det har ikke alltid vært slik.

TEST: Nyhetene i Vinmonopolets basisutvalg mars 2017 Nå har du fått et reelt og rimeligere alternativ til barolo og barbaresco

Med mange gode viner fra det nordlige Piemonte i basishyllene, kan du nå komme rimeligere ut av suget etter nebbiolo.

Denne drinken har bare to ingredienser

Gin og limejuice er grunnsteinen i klassikeren gimlet. En kombinasjon du aldri blir lei.

TEST: Nyheter i basisutvalget januar 2017 Det er foran ølhylla det blir kø i januar - og dette er blant vinnerne

Ølutvalget i polbutikkene får et godt påfyll i januar. Og flere av ølene kommer det til å bli rift om.

Snart kommer whiskyen fra Myken på polet

Den helt spesielle energien på forblåste og nærmest fraflyttete Myken langt uti havet rett nord for polarsirkelen har gitt næring til nytt liv og røre - og styrke i form av brennevin. I første omgang gin med lokale ingredienser, men snart også whisky.

Denne øldrinken vil også de som ikke liker øl, falle for

Den har nemlig noen av de samme smakene som en av de mest populære drinkene for tiden. Bare enda bedre.

Dette kan bli din nye julefavoritt

Piña colada smaker nemlig helt fantastisk på denne tiden av året og er et fint hvileskjær oppi all akevitten og juleølet.

TEST: Sensasjonelt mye godt nytt i november - men denne er aller best

Ved siden av denne fantastiske hvitvinen finner du smaksnotater for flere enn 800 produkter smakt i de siste ukene.

Her lages knallsterk rom på ekte karibisk vis

Det skal finnes en karibisk rom som er så sterk at isbiter synker til bunns i glasset. Rivers fra Grenada er ikke denne romen, men den smaker som om den skulle være det. Isen synker ikke, men det vil du hvis du nyter den for raskt.

Nå er også tequilaen blitt økologisk

Økologisk er in, også innen tequilaproduksjon. Dulce Vida er en av de økologiske tequilaprodusentene som har gjort seg bemerket de siste årene.

Slik ble «hjemmebrent» trendy

Det er kanskje først og fremst det myteomspunnete navnet, men også emballasjen som har skaffet Ole Smoky Moonshine den største oppmerksomheten. Men også det faktum at moonshine er så amerikansk det kan bli. Bartendere både hjemme og ute elsker konseptet.

TEST: Tidsriktig påfyll i basisutvalget i mai

Vårlige hvitviner og leskende rødvin og øl står klare i polhyllene til å fylles i piknikkurvene.

Får deg til å drømme om tropenetter

Det er lett å la seg forføre av denne mørke og litt annerledes drinken som er superenkel å lage.

Cognac kan drikkes også til maten

Cognac kan både nytes til maten, brukes i maten, både i salte og søte retter, eller i drinker. Det er slik cognacprodusentene ønsker å videreutvikle denne tradisjonsrike drikken. Prøv gjerne en av disse oppskriftene.

Her får du ingen garanti for udødelighet, bare god smak

Det er ikke mange forunt å få en cocktail oppkalt etter seg, men en av stumfilmens største divaer er udødeliggjort gjennom denne klassiske oppskriften.

Putt jordbærene i drinken

Og ikke hvilken som helst drink. De kommer aller best til rette i en daiquri.

Sommerdrink som sparker fra

Whisky, bitters og mye sitron er hemmeligheten bak Trinidad Sour.

Få whiskyer smaker så mye sjø som denne

Old Pulteney-destilleriet er sterkt preget av nærheten til Nordsjøen. Også whiskyen smaker av sjøsprøyt og nordavind.

Denne baren er et must for londonfarere

Nightjar er et must for alle som er interessert i den ultimate cocktail, men også for den som setter pris på god service og en svingom.

Imponer med en lekker velkomstdrink

En skikkelig velkomstdrink som en bowle setter festen godt i gang. Her finner du oppskrifter med og uten alkohol, for store og små.

Slik lages en av verdens beste vodkaer

Grey Goose åpnet opp super premium vodka-segmentet. Men det er mer enn påkostet emballasje og heftig markedsføring bak.

Slik lages kultbrennevinet pisco

I kjølvannet av en global entusiasme for peruansk mat, får nå det over 400 år gamle brennevinet pisco sin revansje. 

Les den dramatiske historien da Bacardi forlot Cuba

Bacardi-familien gir ikke opp selv om den ble fratatt alt da Fidel Castro overtok på Cuba. Den forbereder seg på hjemkomsten.

Få smaken på bourbon

Hos bourbonprodusenten Buffalo Trace kombineres særpreg, stor grad av håndarbeid og gode historier med lett tilgjengelighet.

At du ikke liker grappa, er fordi du ikke har smakt den beste

Poli sørger for at selv innbitte grappa-fiender blir overbevist om dette myteomspunne brennevinets kvaliteter. 

Bli med inn i det aller helligste av likører

Bols er med sin 437 år lange historie verdens eldste brennevinsprodusent. Og stadig nye likørsmaker kommer til.

Derfor er mezcal alle bartenderes nye favoritt

Mezcalen fra Del Maguey er i en klasse for seg. Den er laget slik indianerne lærte det av de spanske erobrerne for 500 år siden.

Møt mannen bak de etterspurte japanske whiskyene

Ichiro Akuto er beskjeden på flere måter. Likevel ypper han seg mot gigantene i japansk whiskyindustri. Og han har sterke kort på hånden – også i møtet med skotter.

Bourbon med en dose vitenskap og en dose romantikk

Av alle bourbonmerker er Four Roses uten tvil den mest vitenskapelig fremstilte. Men den har også en romantisk side. Les mer her.

Dette er verdens beste drink

Sterk, forfriskende og med en herlig blanding av det søte og det syrlige. Ikke rart denne drinken er blitt kåret til verdens beste.

Han gjør cognacdruer om til gin

Jean-Sébastien Robicquet er mannen bak Gvine, ginen laget av druedestillat som normalt ville gitt cognac, og som er smaksatt med vinblomster.

Her drikker Beyoncé og Jay Z cocktails av kyllingbein

Kyllingbein og ekskrement fra hval er bare noen av de uortodokse cocktailingrediensene i baren White Lyan i London, en av byens aller hotteste barer.

Denne «hemmelige» baren ligger rett ved Strøget i København

I det skjulte er Ourselves Alone blitt en av Københavns hippeste barer. Søren Krogh Sørensen og hans kolleger byr på cocktails som er så nær opp til dem som ble skapt under den amerikanske gullalderen, som mulig. I god «speak easy»-tradisjon er det ingen skilter, men kun en ringeklokke.

GUIDE: Oppskrifter på Halloween-drinker Skremmende gode drinker til halloween

Her finner du gode oppskrifter på den ene bloddryppende og skrekkinngytende drinken etter den andre.

Taiwan erobrer whiskyverdenen

Taiwansk maltwhisky har inntatt verdenstoppen. Det har fått noen hver til å sperre øynene opp.

Øker brennevinsandelen

Palmer Group ekspanderer på brennevinssiden og opplever stadig økende brennevinssalg.



Tenk dette var en gang medisin

Rose's Lime er et av få produkter fra 1800-tallet og den tidlige barhistorie som fortsatt lever i beste velgående 140 år etter lanseringen.

Verdens beste rom lages av en kvinne

65 år gamle Lorena Vásquez Ampié har satt sitt preg på Zacapa, «verdens beste rom», gjennom en kvinnealder, men har ikke tenkt å gi slipp på sin «baby» riktig ennå.

Møt vår nye bartender

29 år gamle Chris Grøtvedt har gjort kometkarriere som bartender. Den tidligere elitehockeyspilleren er nå aktuell med egen ukentlig drinkspalte på aperitif.no.

Den lille tequilaen som ble stor

Selv om Olmeca eies av verdens nest største aktør innen drikke, er tequilaen i stor grad preget av én mann. Men destilleriet Jesús Hernandez styrer ble opprinnelig bygd for et helt annet tequilakonsept.

Fant 278 artikler. Viser 1–50.

Til toppen