Det skal finnes en karibisk rom som er så sterk at isbiter synker til bunns i glasset. Rivers fra Grenada er ikke denne romen, men den smaker som om den skulle være det. Isen synker ikke, men det vil du hvis du nyter den for raskt.
Luís Pato blir ofte karakterisert som Bairradas ukronte konge, Portugal svar på Burgund. Nå får du muligheten til å smake hans prestisjetunge baga-viner under kyndig ledelse av hans egen datter, Maria Pato.
Da snakker vi om at roséviner stiller ekstra store krav i vinkjelleren. Det er veldig kort vei mellom suksess og fiasko hvis ikke vinmakeren følger nøye med.
Det er med stor glede vi nå kan presentere vårt populære vinkurs med en av landets fremste vineksperter, Toralf Bølgen, nå også i Stavanger. Han lærer deg hvordan du kombinerer mat og vin på beste måte slik at du får mer ut av dine mat- og vinopplevelser.
Maten i regionen Friuli-Venezia-Giulia er unik. Bare en times biltur fra kysten med all sin fisk og skalldyr, kan du velge i mat med tydelig påvirkning fra den gang området var en del av keiserdømmet Østerrike-Ungarn.
Friuli er kjent for å produsere noen av Italias aller beste hvitviner, spesielt av druen friulano. Men også vin av de røde druene er verd å få med seg, og da særlig refosco og pignolo.
Og da snakker vi ikke om prosecco, derimot om vinene fra Franciacorta i det nordlige Italia som i sine beste utgaver kan måle seg med og faktisk overgå "ekte champagne". Bli overbevist du også.
Det er nok ikke lenge igjen før Michelin-inspektørene beveger seg nordover i østersjøområdet. Og White Guide utvider allerede i 2017 med Baltikum. Det er uansett økende optimisme og matglede blant de beste kokkene i denne populære destinasjonen for nordme