Det høye innslaget av håndarbeid til tross, er denne rødvinen veldig billig og ikke minst et veldig godt kjøp. Den hvite er så å si utsolgt, men kommer snart i ny årgang.
Det har tatt mange tiår å etablere enkeltcruer innenfor den store Muscadet de Sèvre et Maine-appellasjonen. Parallelt har en rekke nye og velkjente navn helt på egen hånd kommet ut av anonymiteten som har tynget regionen.
Indre Oslo Matforedling gjør det ingen trodde var mulig. Å lage spekemat som på gårdene før i tiden, men altså midt i tjukkeste storbyen. Dog ikke etter norsk tradisjon. Smaken får både privatfolk og kokker til å gå mann av huse i jakten på varene.
I alle fall om du har fri tilgang på rabarbra. Eller en nabo du kan godsnakke med. I løpet av noen strakser har du en herlig dessert som kan serveres lund eller kald.
Rødbeter er like fargesterke året rundt og ikke minst er de å få tak i alltid. Det nærmer seg årets avling, men mens vi venter, spiser vi opp fjorårets grøde.
Tang og sjøgress finner du i fjæra - eller i butikken i tørket form. Det er sammen med en røykpreget whisky ingrediensene i det som Julian Brady skal representere Norge med i bartender-VM.
Disse hvitvinene er så smaksrike at de erstatter rødvin i mange sammenhenger. Og de røde kan sågar erstatte hvitviner. Men likevel er de forskjellige. Felles har de at de er signert en ung vinmaker med potensiell kultstatus.
Loire-dalens hvitviner av chenin blanc og melon de bourgogne utfordrer så vel riesling som chardonnay både når det kommer til kvalitet og pris. Her er de du skal se etter blant nyhetene på spesialpolet i juni.
Burgund kan ikke konkurrere med Sør-Afrika når det kommer valuta for pengene og spesielt ikke i det rimeligste prissjiktet hvor du finner disse to vinene.
Drinker med mindre alkohol er trendy, og spesielt smaker de godt når temperaturene utendørs stiger. Denne er så leskende at du ikke klarer å si nei til en til.