Blåskjell Moules Mariniere
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skyll blåskjellene godt i kaldt vann, og skrap løs eventuelle byssustråder og rur fra skjellene.
Kontroller at alle skjellene er lukket. Knips på de skjellene som er åpne, dersom de ikke lukker seg er de døde og skal kastes.
Finhakk selleri, løk og purre og stek dette i en stor kjele i litt smør til løken er blank.
Legg i blåskjellene og ha i vinen og fløten. Legg på lokk og sett over sterk varme.
Kok skjellene til de har åpnet seg. Rør rundt i kjelen et par ganger for å sikre jevn koking. Dette tar bare noen minutter.
Rør inn dine favoritturter og server blåskjellene rykende varme rett fra gryten med godt brød eller pommes frites ved siden av.
Se alle de fristende oppskriftene med blåskjell
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Norges sjømatråd
Foto: Alf Börjesson
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 Poeng
Kinn Skoddehav Kvit Indiaøl
Norge
Volum: 0.750 Pris: 99,90 Basisutvalget -
86 Poeng
Grand Fief de la Cormeraie Muscadet Sèvre et Maine sur Lie 2018
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 152,00 Basisutvalget -
82 Poeng
Via Latina Loureiro 2018
Portugal
Volum: 0.750 Pris: 119,90 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Petritegi Sidra Natural
Spania
Volum: 0.750 Pris: 114,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Ægir Kveite Witbier
Norge
Volum: 0.330 Pris: 44,90 Bestillingsutvalget