Dagens rett

Blomkålsuppe med røkt Ishavsrøye

En riktig lekkerbisken for såvel øye som gane er dagens anbefaling på middagsbordet.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Blomkålsuppe med røkt Ishavsrøye

Fremgangsmåte

Filetene deles i 10 porsjonsstykker. Fordel salt over disse, og la saltet trekke i 10 - 15 minutter. Jo tykkere stykkene er, jo lenger kan de stå. Saltet skylles av, og fisken tørkes godt. Varm opp ovnen til 180 grader.

Fiskestykkene legges på rist og settes inn i ovn ved 180 grader, sammen med en boks med brennende røykspon. Skru av ovnen og la det stå i ca 8-10 minutter.

Fisken er best varm, men kan også kjøles ned.
Blomkålsuppe:
1 ss smør smeltes i en kjele. Fres sjalottløken til den blir blank.
Tilsett blomkål, potet, kraft og fløte og kok for lav varme til poteter og blomkål er møre. Kjør dette til en jevn purè, ha tilbake i kjelen, smak til og pisk inn det resterende smøret.
 
Fordel suppen i dype, varme tallerkener, plasser porsjonsstykker av fisken i og legg purre midt på fisken. Drypp 1 ss olivenolje over hver tallerken.
Purre:
Purren kuttes i tynne strimler, og forvelles (kokes opp) i godt saltet vann. Vannet siles godt av, og purren vendes i varm olje/smør. Legg den opp på fisken i suppetallerkenen.
 
Tips: Dersom du ikke skulle få tak i røye kan du også bruke laks eller ørret.
 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen