Festmeny til kvinnens pris

Gratulerer med dagen, alle kvinner. Det er deres dag i dag, og gutta skal få lov til å lage denne fristende menyen til deres ære.
Redaksjonen
08 Mars 2011 - 02:00

Fortvil ikke gutter - de lekreste retter er ikke alltid så vanskelige å lage. Planlegg bare litt på forhånd, og du vil overraske stort.
 
Under oppskriftene finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Blinis med sort kaviar og rømme

Blinis med sort kaviar og rømme

Fremgangsmåte

Rør gjæren ut i lunken melk (eller bland tørrgjær i melet), og tilsett melet. Rør til alt er godt blandet. Dekk bollen med plast og la den stå kald natten over.

La røren bli romtemperert før eggeplommer, smør, rømme og salt tilsettes. Rør godt. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i røren.

Sett røre med skje til passe store blinis i middels varm stekepanne. Snu blinisene når røren har stivnet på overflaten.

Legg 2 - 3 blinis på hver tallerken sammen med 1 ss rømme, kaviar og dryss over finhakket rødløk.

Flere internasjonale retter

Tips: Blinisene kan stekes ferdige noen timer før. Pakk dem godt inn i folie og varm dem forsiktig i ovn før servering.

Dersom du ønsker en mer tradisjonell måte å servere kaviar på kan du bytte ut blinisene med lettristet toast.

Oppskrifter på pannekaker

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kylling med eplecouscous

Kylling med eplecouscous

Fremgangsmåte

  1. Skjær kyllingen i strimler og snitt purren.
  2. Rens og hakk hvitløken.
  3. Brun kyllingen i smør i en stekepanne.
  4. Fres hvitløk og purre.
  5. Tilsett chilipulver. 
  6. Ha oppi eplejuice, kyllingkraft og kylling. La det koke noen minutter.
  7. Tilsett grønne oliven i skiver.
  8. Ta pannen av varmen og rør inn yoghurten. Smak til med salt.
  9. Couscous: 
  10. Kok opp eplejuice og resten vann i forhold til mengden couscous (les på pakken).
  11. Ha på lokk, ta kjelen av platen og la couscousen svelle ca. 6 minutter.
  12. Rør inn smør og finhakket chili.
  13. Rist mandelflakene i tørr panne, ca. 1 minutt.
  14. Rør mandelflak inn i couscousen.
  15. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. 
  16. Rør den opp slik at den blir luftig.
  17. Server kyllinggryte med couscous.

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Slik lager du panna cotta

Slik lager du panna cotta

Fremgangsmåte

  1. Gelatinplatene må bløtlegges i kaldt vann i 5 minutter før bruk.
  2. Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frøene og hele vanlijestangen i en tykkbunnet kjele med fløte og sukker.
  3. Kok opp blandingen forsiktig mens du rører hele tiden. Ta kjelen av platen, ta ut vaniljestangen, og rør inn gelatinen.
  4. Hell blandingen i seks små former eller glass. Avkjøl minst 2 timer før servering.
  5. Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprocessor, kjør til massen er glatt og sil den.
  6. Server desserten med litt frisk bærsaus og bjørnebær. 

Tips: Panna cotta er en klassisk italiensk dessert som egentlig betyr "kokt fløte". Den kan lages 1-2 dager før servering.

 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Son

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner

Bli med på en uforglemmelig kveld når Prinsesse Natalia Giucciardini Strozzi tar med seg sine viner og fascinerende slektshistorie til Son Spa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her