Blinis med sort kaviar
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Rør gjæren ut i lunken melk (eller bland tørrgjær i melet), og tilsett melet. Rør til alt er godt blandet. Dekk bollen med plast og la den stå kald natten over.
La røren bli romtemperert før eggeplommer, smør, rømme og salt tilsettes. Rør godt. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i røren.
Sett røre med skje til passe store blinis i middels varm stekepanne. Snu blinisene når røren har stivnet på overflaten.
Legg 2 - 3 blinis på hver tallerken sammen med 1 ss rømme, kaviar og dryss over finhakket rødløk.
Tips: Blinisene kan stekes ferdige noen timer før. Pakk dem godt inn i folie og varm dem forsiktig i ovn før servering.
Dersom du ønsker en mer tradisjonell måte å servere kaviar på kan du bytte ut blinisene med lettristet toast.
Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt
Foto: Astrid Hals
Kylling med eplecouscous
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
Sendt inn av Tine
Drikke som passer til denne oppskriften
Panna cotta
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Gelatinplatene må bløtlegges i kaldt vann i 5 minutter før bruk.
Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frøene og hele vanlijestangen i en tykkbunnet kjele med fløte og sukker.
Kok opp blandingen forsiktig mens du rører hele tiden. Ta kjelen av platen, ta ut vaniljestangen, og rør inn gelatinen.
Hell blandingen i seks små former eller glass. Avkjøl minst 2 timer før servering.
Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprocessor, kjør til massen er glatt og sil den.
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Drikke som passer til denne oppskriften

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.
Dagens rett på MMS og WAP