Dagens rett

Gratinerte lammemedaljonger

Fredag kan like gjerne være en festdag. Du må bare sette av litt tid til matlagingen. Samle gjerne sammen noen venner, eller kanskje familien, og sett i gang. I høst er lammekjøttet av en ekstraordinær kvalitet, så da benytter vi anledningen til å legge noen ekstra kroner i vinvalget.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Gratinerte Lammemedaljonger

Fremgangsmåte

I stekeovnen: 225 grader C, ca. 10 minutter for kjøttet
I stekeovnen: 225 grader C, ca. 40 minutter i ildfast form for potetene

Skrell potetene og skjær dem i løvtynne skiver. Legg potetskivene i en ildfast form lagvis med smør, salt og pepper mellom lagene.La steke i stekeovnen til deer møre. Husk å ha plass til kjøttfatet i stekeovnen også!!

Tørk kjøttet godt og skjær i pene medaljongbiter. Brun kjøttet raskt ved høy temperatur i meierismør. La dem så stå ca. 10 minutter i forvarmet stekeovn. (hvor potetene har stått ca. 30 minutter!!).

Saus:
Ha rødvin i en kjele og la den koke nesten helt inn. Rør inn hakket estragon og kraft og kok opp. Visp inn smøret klattvis. Smak sausen godt til.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen