Dagens rett

Gratinerte Lammemedaljonger

Lam er nam, og spesielt når du får det tilberedt så delikat og innbydende som i denne oppskriften. Selvsagt serveres det vin til en slik rett, og dagens forslag er en meget god kandidat til vin du blir hekta på.

Gratinerte Lammemedaljonger

Fremgangsmåte

I stekeovnen: 225 grader C, ca. 10 minutter for kjøttet
I stekeovnen: 225 grader C, ca. 40 minutter i ildfast form for potetene

Skrell potetene og skjær dem i løvtynne skiver. Legg potetskivene i en ildfast form lagvis med smør, salt og pepper mellom lagene.La steke i stekeovnen til deer møre. Husk å ha plass til kjøttfatet i stekeovnen også!!

Tørk kjøttet godt og skjær i pene medaljongbiter. Brun kjøttet raskt ved høy temperatur i meierismør. La dem så stå ca. 10 minutter i forvarmet stekeovn. (hvor potetene har stått ca. 30 minutter!!).

Saus:
Ha rødvin i en kjele og la den koke nesten helt inn. Rør inn hakket estragon og kraft og kok opp. Visp inn smøret klattvis. Smak sausen godt til.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

//]]]]>
]]>
Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Du velger selv om du vil dele noen av dine oppskrifter med andre brukere av Min Kokebok.

I tillegg har du full tilgang på samtlige oppskrifter i Apéritifs Kokebok samt Dagens rett og kan dermed ved ett enkelt tastetrykk legge enhver av disse oppskriftene inn i din egen kokebok. Straks du har logget deg inn på tjenesten får du opp et nytt valg for dette under samtlige oppskrifter i kokeboka, bartender og Dagens rett. Enkelt og greit. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen