Bruschetta med røkt laks og dillkrem

Bruschetta med røkt laks og dillkrem

Fremgangsmåte

Stek baguette-skivene i stekeovnen ved 200 grader til de er sprø. Alternativt kan skivene ristes i brødrister.

Finhakk dill og kutt laksen i terninger. Bland Philadelphia-ost, melk, rogn (du kan bruke kaviar), sitronsaft, hakket dill og 2/3 av laksen. Fordel laksesalaten på de stekte skivene.

Topp med resten av laksen og pynt med ekstra dill.

Mange flere oppskrifter på bruschetta finner du her

Se alt du kan bruke gammelt brød til

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Marinert makrell

Marinert makrell

Fremgangsmåte

Rens og vask fiskene. Tørkes og strøs med salt. Skjær sitronene i tynne skiver. Bind sammen urtene i kvasten.

Hell vinen i en sautépanne. Tilsett løk, gulrotskiver, sitronskiver, eddik, urtekvasten, kryddernellik, salt og pepper. La det få koke opp og få småkoke ca. 10 minutter. Tilsett fiskene og la dem få trekke i ca. 5 minutter.

Ta opp fiskene med hullsleiv og la dem renne godt av. La kraften få koke inn ca 5 minutter til. Fisken legges i en avlang terrin lagvis med løk, gulrot- og sitronskiver. Sil kraften og hell den over fisken. Avkjøl. La terrinen stå tildekket i kjøleskapet minst 12 timer før servering.

Lekre oppskrifter med makrell

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

Og her finner du veldig mange deilige grillretter

Mariner selv med disse gode marinadene

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kamskjell og asparges i soyavinaigrette

Kamskjell og asparges i soyavinaigrette

Fremgangsmåte

Pisk sammen ingrediensene til vinaigretten. Rist sesamfrø i tørr stekepanne.

Skrell og kok asparges i 3 minutter. Skyll i kaldt vann. Gjenta med ertene. Sett til side mens du lager kamskjellene.

Skjær et rutemønster i den ene enden av hvert kamskjell for å få en fin stekeflate.

Varm opp en panne med litt smør. Stek kamskjellene 1 minutt på begge sider. Hold varme. Dryss over salt og pepper.

Skyll pannen og varm den opp med litt smør på ny. Stek aspargesen raskt i pannen.

Fordel asparges på tallerkener. Legg kamskjell oppå. Dryss over ristede sesamfrø. Drypp over vinaigretten. Pynt med frisk koriander. 

Server med kokt ris eller godt brød samt ekstra sitron- eller limebåter.

Tips:
Retten kan godt lages på grillen. Da behøver du ikke koke aspargesene på forhånd. Men pass på dem slik at de ikke blir for hardt grillet. 

Mange flere oppskrifter på kamskjell finner du her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Røkelaksterrin

Røkelaksterrin

Fremgangsmåte

Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem vannet godt ut av dem og smelt dem i kokende vann eller i mikroovn.

Kle en avlang kakeform (brødform), ca. 1 l, med plastfolie.

Legg tynne skiver av røkelaks i bunnen og langs kantene på formen. Hold av så mye laks at det kan legges et lag midt i terrinen og nok til å dekke oppå.

Skjær resten av laksen i små terninger. Rør dem sammen med kremost, crème fraîche, revet skall og saft av lime. Rør inn gelatinen.

Fyll halvparten av massen i formen, legg i et lag lakseskiver og fyll opp med resten av massen.

Dunk formen mot benken slik at ostemassen faller godt sammen uten luftblærer. Dekk med lakeskiver.

Pakk plast rundt formen og sett den i kjøleskap til den terrinen har stivnet.

Hvelv terrinen forsiktig ut av formen over på et serveringsfat og trekk av plasten.

Skjær terrinen i tynne skiver, server med sitron eller lime og godt brød.

Prøv også stivpisket seterrømme tilsmakt med litt salt og pepperrot til terrinen.

Tips:
Lag terrinen dagen i forveien så den stivner helt til den skal serveres. Terrinen skal ikke i ovn, bare stivne i kjøleskap.

Flere deilige oppskrifter med røkelaks

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kald aspargessalat med spekeskinke

Kald aspargessalat med spekeskinke

Fremgangsmåte

  1. Skrell den nederste delen av aspargesen. Kok aspargesen knapt mør i lettsaltet vann. Avkjøl den raskt i kaldt vann.
  2. Kjør 4-5 asparges i food processor sammen med sitronsaft og olivenolje til fin mos. Smak til med salt, pepper og persille.
  3. Skjær resten av aspargesen i pene biter og vend dem i dressingen.
  4. Legg alt på fat og garner med rikelig frisk basilikum. Server salaten til spekeskinke.
  5. Denne salaten smaker godt både på koldtbord og salat på tur.

Flere deilig retter med asparges

Gode retter med spekemat finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her