Apéritifs alternative juleoppskrifter er utarbeidet av Lars Barmen, tidligere kjent som NRK 1s TV-kokk med programmet BarMeny og Anita Tranung, kokk på restaurant ORO.

Salat med fårerull, mango og syltede grønnsaker
Fremgangsmåte
Sendt inn av Lars Barmen
Drikke som passer til denne oppskriften
Carpaccio av juleskinke, sennepsdressing og svisker
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
Sendt inn av Lars Barmen
Drikke som passer til denne oppskriften
Syltelabber og grønnpeppertartar
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
Bland sammen eggeplommer, sennep, sitronsaft, hakket grønnpepper og hakket sylteagurk. Spe i olje litt etter litt og rør hele tiden til majonesen blir glatt og blank. Skjær kjøttet av syltelabbene og finhakk det. Rens løken og hakk den. Bland hakket kjøtt og hakket rødløk i majonesen. Smak til med sitron, salt og pepper. Anrett på tallerkenen sammen med flatbrød.
Sendt inn av Lars Barmen
Drikke som passer til denne oppskriften
Sylte med sauternesgele og epleskive
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
Sendt inn av Lars Barmen
Drikke som passer til denne oppskriften
Sauternesgele
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Sendt inn av Lars Barmen
Marinert svineribbe
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
Vask og skjær appelsiner og lime i båter og legg dem i en langpanne sammen med de øvrige ingrediensene.
Legg ribben med bensiden opp og sett pannen kaldt 1 døgn.
Sett ovnene på 175 grader. Snu ribben i langpannen før du setter den i ovnen.
Tilsett eventuelt vann og dekk formen med aluminiumsfolie.
Ribben stekes på 175 grader i ca. 45 minutter. Ta av folien og la ribben steke videre i ca. 1 time.
Sil av 1 dl kraft og ha kraften over i en kjele. Smak til med sukker, pepper og evt. salt.
La ribben hvile 15 minutter før du skjærer den opp i passe stykker. Serveres med poteter og grønnsaker.
Sendt inn av Lars Barmen
Foto: Alf Børjesson
Drikke som passer til denne oppskriften
-
74 Poeng
Dahls Juleøl Sterk
Norge
Volum: 0.330 Pris: 36,00 Tilleggsutvalg -
84 Poeng
La Ciboise 2017
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 156,90 Bestillingsutvalget -
80 Poeng
Preiss-Zimmer Tokay Pinot Gris Réserve Personnelle 2008
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 149,90 Basisutvalg, kategori 6 -
73 Poeng
CB Juleøl
Norge
Volum: 0.330 Pris: 34,30 Tilleggsutvalg
Svinefilet med rødkål, appelsin og anis
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
Sendt inn av Lars Barmen
Brandade med pinnekjøtt og kålrabi
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Sendt inn av Lars Barmen
Foto: Astrid Hals
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 Poeng
Soalheiro Primeras Vinhas Alvarinho 2019
Portugal
Volum: 0.750 Pris: 229,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Rayos Uva 2019
Spania
Volum: 0.750 Pris: 199,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Künstler Inspiration Pinot Noir Rosé Trocken 2019
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 180,10 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Kinn Julefred 2020
Norge
Volum: 0.750 Pris: 112,00 Bestillingsutvalget -
91 Poeng
Smiley Chenin Blanc
Sør-Afrika
Volum: 0.750 Pris: 249,90 Bestillingsutvalget
Salt røkt lammelår og rotgrønnsaker med cappuccino
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
Sendt inn av Lars Barmen
Crème brulée med svisker og marsipan
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Sendt inn av Lars Barmen
Foto: TINE/Studio Dreyer-Hensley
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 Poeng
Bache-Gabrielsen Pineau des Charentes Very Old
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 249,90 Basisutvalget -
92 Poeng
Caravaglio Malvasia delle Lipari 2018
Italia
Volum: 0.500 Pris: 379,90 Bestillingsutvalget -
92 Poeng
Oremus Tokaji Aszú 3 Puttonyos 2014
Ungarn
Volum: 0.500 Pris: 389,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Wettre BDSM
Norge
Volum: 0.330 Pris: 96,90 Bestillingsutvalget -
96 Poeng
Royal Tokaji Mezes Maly 6 Puttonyos 2009
Ungarn
Volum: 0.500 Pris: 831,30 Bestillingsutvalget