Oksekasserolle med øl
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skjær kjøttet opp i litt store terninger, ca. 4x4 cm. Varm oljen i en panne, og brun kjøttet til det har fått en fin brunfarge.
Tilsett løk, gulrot og hvitløk. Fres dette til grønnsakene har fått en lys gyllen farge.
Tilsett øl, buljongterning, eddik, sukker, muskat, stjerneanis og tørket steinsopp. Legg på lokk og la det hele trekke i 1-1½ time, til kjøttet er blitt mørt.
Tilsett sjampinjong, og la det koke videre i 20-30 minutter.
Bland maisenna i vann. Rør dette inn i gryten og la det småkoke i 10-15 minutter. Smak til med salt og pepper.
Rett før servering drysses hakket persille over.
Server med kokte poteter, eller en god smakfull potetstappe .
Her finner du mange deilige gryteretter
Vil du lage en gryterett med okse- eller kalvekjøtt ser du her
Eller vil du bruke lammekjøtt i gryta?
Kanskje en fiskegryte frister deg mer?
Hva med en gryterett med bare grønnsaker?
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Alf Börjesson
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 Poeng
Ch. Grange Cochard Morgon Vieilles Vignes 2016
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 224,90 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Pala Essentija Bovale 2015
Italia
Volum: 0.750 Pris: 239,00 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Frydenlund Bokkøl
Norge
Volum: 0.330 Pris: 34,40 Basisutvalg, kategori 4 -
86 Poeng
Kinn Slåtteøl
Norge
Volum: 0.750 Pris: 99,00 Basisutvalget -
87 Poeng
Duchesse de Bourgogne
Belgia
Volum: 0.750 Pris: 169,90 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
La Stoppa Macchiona 2006
Italia
Volum: 0.750 Pris: 364,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Page 24 Bière Brune
Frankrike
Volum: 0.330 Pris: 70,00 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Haandbryggeriet Norwegian Wood
Norge
Volum: 0.330 Pris: 49,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Terza Rima Impetuosa
Italia
Volum: 0.330 Pris: 84,00 Bestillingsutvalget

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.
Dagens rett på MMS og WAP