Mat - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 06 April 2006 - 17:54

    Apéritifs store påskemeny 2006

    Også i år gir Apéritif deg den komplette guiden for påsken. Her finner du både mat og åndelig føde for så vel store som små. God påske til dere alle fra oss i Apéritif!
    06. april 2006
  • 05 April 2006 - 02:00

    Denne dagens rett blir en smakfull salat

    Ikke med grønnsaker som basis, men med deilig couscous og kylling. Australsk chardonnay passer ypperlig.
    05. april 2006
  • 01 April 2006 - 02:00

    Steinbit med blåskjell- og epleragu

    Helg betyr at et lekkert fiskemåltid skal på menyen. Denne helgen er det steinbit vi frister med. Og ikke bare frisk fisk, men også hvitvin av minst like høy kvalitet.
    01. april 2006
  • 24 Mars 2006 - 18:47

    Raske paier

    Slunkent i lommeboka etter både jul og strømregning? Fortvil ikke, knepet er bare å finne noe å bruke restene på. Vi gir deg gode råd, og da kan du kanskje spandere på deg litt godt i glasset også?
    24. mars 2006
  • 21 Mars 2006 - 02:00

    Zarzuela

    En fiskegryte - stappet med havets delikatesser og matchet med to flotte hvitviner - kan en tirsdagsmiddag bli mer perfekt?
    21. mars 2006
  • 17 Mars 2006 - 02:00

    Irish stew

    I anledning at det er St. Patricks Day i dag serverer vi deg Irish Stew - en klassisk og verdensberømt lammerett fra Irland. Du må gjerne sjonglere litt med ingrediensene.
    17. mars 2006
  • 16 Mars 2006 - 15:29

    Say cheese

    Storbritannia er midt i en osterenessanse. De britiske øyer produserer nå flere ostesorter enn Frankrike.
    16. mars 2006
  • 10 Mars 2006 - 02:00

    Biff av ytrefilet

    En deilig saftig biff er fredagshygge uten sidestykke, spesielt når biffen er av ytrefilet. Du vil nok også finne at både tilbehør og drikke matcher meget godt.
    10. mars 2006
  • 08 Mars 2006 - 16:55

    Blå i stedet for brun

    Telemark Håndverksosteri vender ryggen til brunosten og henter inspirasjon til sine geitoster langt utenfor landegrensene.
    08. mars 2006
  • 06 Mars 2006 - 12:41

    Crottin - liten og etterspurt

    Den mest ettertraktede geiteosten har fått det ufordelaktige navnet crottin som rett og slett betyr hestelort. Men et så lite tiltalende utseende har den definitivt ikke.
    06. mars 2006
  • 03 Mars 2006 - 14:07

    21. mars i Trondheim - Prunottos fabelaktige viner på To rom og kjøkken

    Det finnes vel knapt et vinområde i Italia som har bedre renomme enn Piemonte. Alle har vi vel hørt om de kostbare Barolo- og Barbaresco-vinene. Denne kvelden får vi servert vinene til en elegant fireretters meny hos Roar Hildonen på To rom og kjøkken.
    03. mars 2006
  • 03 Mars 2006 - 13:40

    20. mars i Oslo - Fabelaktige Piemonteviner på Ekebergrestauranten

    Det finnes vel knapt et vinområde i Italia som har bedre renomme enn Piemonte. Alle har vi vel hørt om de kostbare Barolo- og Barbaresco-vinene. Denne kvelden får vi servert vinene til en elegant fireretters meny på Ekebergrestauranten.
    03. mars 2006
  • 02 Mars 2006 - 17:17

    16. mars i Oslo - Kokkekurs med påskens godbiter

    Espen Vesterdal Larsen fra kokkelandslaget er vår guide gjennom et spennende kokkekurs med påskelam, kamchatkakrabbe og alle slags søte fristelser. Meld deg på dette spennende kokkekurset.
    02. mars 2006
  • 01 Mars 2006 - 14:36

    Det reneste hvite

    Etterspørselen etter råvarer som er så naturlige som mulig - altså uten noen form for tilsetningsstoffer - er økende over hele den vestlige verden. Nå er turen kommet til gourmetsaltet som i seg selv opplever voksende interesse.
    01. mars 2006
  • 01 Mars 2006 - 02:00

    Kyllingsalat med karridressing

    Salater med kylling blir alltid velsmakende og mettende. Ikke er det fetende heller, og en lett rødvin kan faktisk meget vel harmonere med retten.
    01. mars 2006
  • 28 Februar 2006 - 13:28

    27. mars i Oslo - Lær å smake vin med Toralf Bølgen

    Toralf Bølgen er regnet som en av Norges ledende vineksperter. Denne kvelden lærer han deg og viser deg i praksis hvordan smake vin og hvordan lettere gjenkjenne ulike druer og vintyper.
    28. februar 2006
  • 25 Februar 2006 - 02:00

    Basilikumkylling med risotto og chili- og tomatcoulis

    Smakfullt og godt - selv på en onsdag kveld. Hvem har sagt at god mat tar all verdens tid å tilberede? Her gir vi deg en lettvint oppskrift på basilikumkylling.
    25. februar 2006
  • 21 Februar 2006 - 17:06

    14. mars i Stavanger - Prisbelønte libanesiske viner med Chateau Musar

    Libanon er et varmt land som har dyrket vin i mer enn 6000 år. Denne kvelden får vi i Stavanger smake syv flotte viner fra landets desidert mest kjente vingård, Chateau Musar.
    21. februar 2006
  • 21 Februar 2006 - 15:30

    13. mars i Oslo - Prisbelønte libanesiske viner med Chateau Musar

    Libanon er et varmt land som har dyrket vin i mer enn 6000 år. Denne kvelden får vi i Oslo smake syv flotte viner fra landets desidert mest kjente vingård, Chateau Musar.
    21. februar 2006
  • 21 Februar 2006 - 02:00

    Fylt Ciabatta

    Dagens rett kan tilberedes med kjøpt ciabatta, eller du kan lage den selv. Oppskrift følger selvsagt med. Da må du imidlertid utsette hele retten til i morgen eller en annen passende dag. Uansett er vinforslaget godt egnet for en kosestund - med eller ute
    21. februar 2006
  • 15 Februar 2006 - 13:30

    Kandidat 4: Gunnar Hvarnes

    Førstkommende fredag samles Norges mest lovende kokker til kokkekamp. De kjemper ikke bare om tittelen Årets Kokk, men først og fremst om billetten til Lyon for å representere Norge i Bocuse d'Or 2007 - kokkenes OL.
    15. februar 2006
  • 15 Februar 2006 - 12:21

    Kandidat 3: Sven Erik Renaa

    Førstkommende fredag samles Norges mest lovende kokker til kokkekamp. De kjemper ikke bare om tittelen Årets Kokk, men først og fremst om billetten til Lyon for å representere Norge i Bocuse d'Or 2007 - kokkenes OL.
    15. februar 2006
  • 15 Februar 2006 - 02:00

    Spekepizza

    På en spekepizza kan du gjerne benytte parmaskinke i stedet for norsk skinke. Da smaker det ekstra godt, men dessverre ikke direkte rimelig.
    15. februar 2006
  • 14 Februar 2006 - 02:01

    Mye kjærlighet i en ost

    Om du ikke orker å lage en hel kjærlighetsmeny til din utvalgte, kan et ostehjerte være vel så effektivt.
    14. februar 2006
  • 12 Februar 2006 - 02:00

    Risotto med ferske reker

    Et rekemåltid er som regel raskt å tilberede. Her gir vi imidlertid maten litt tid, så følg oppskriften og nyt gjerne et av vinforslagene mens du arbeider deg frem mot et strålende resultat.
    12. februar 2006