Gøteborg er med sine 30 bryggerier Sveriges ledende ølby. Det går ikke uventet i ipa, med surøl på full fart oppover popularitetskalaen. Vi har besøkt Dugges, Beerbliotek og O/O.
Bli med til New England hvor IPA-en har fått nytt liv og oppmerksomhet gjennom den maltsvake aromatiske og grumsete NEIPA-stilen, som blant andre «verdens beste bryggeri» Hill Farmstead og Shaun E. Hill har udødeliggjort.
Lik det eller ei, men denne type vinposer - også kalt pouch - er kommet for å bli, men aldri før har jeg opplevd å kvalitet på dette nivået, nemlig en knallgod rimelig bordeauxvin.
Så er den laget av en drue som gir noen av verdens lekreste rødviner. Den finnes også som rødvin. Begge fra et sted ingen skulle tro det var mulig å lage vin.
Den må ikke forveksles med iskaffe: Cold brew er en egen kaffestil og har lenge vært en hit i USA hvor den fås på både cafeer og supermarkeder. I Skandinavia er den ennå ikke veldig utbredt, men om vi leser i kaffegruten, tyder mye på at kaldbrygget kaffe
Som vininteressert blir man indoktrinert med at gewürztraminer enten er for novisene eller bare en vulgær vinstil som ingen tar helt seriøst. Her er motbeviset. Eller en av de andre Alsace-vriene fra samme produsent.
Sommerens beste tørsteslukker er uten tvil vann. Mange nøyer seg ikke med vanlig vann. Det er ingen grunn til å kjøpe det i flaske for det kan du lage selv. Her får du tipsene.
Denne herlige drinken skal representere Norge i en internasjonal konkurranse om kort tid. Det er smaken av norsk natur i form av mjødurt og plommer som er vinnneroppskriften.
Hvit bordeaux opplever en ny vår, og denne skiller seg ut i havet av de rimeligste utgavene. Den finnes også i en vellagret rød utgave til samme gunstige pris.
Selv om de sjelden får oppmerksomhet, spiller kooperativene i Bordeaux en stadig viktigere rolle. En ting er kjente varemerker som Mouton-Cadet og Baron de Lestac, noe annet er måten kooperativene jobber for stadig økt kvalitet i regionen.
Hvitvinsdruen verdejo er selve krumtappen i DO Rueda og en fleksibel drue som evner å produsere hvitviner i en rekke stiler. De mest vellykkete er friske aromatiske, tiltalende og kremaktige eller elegante og strukturerte.