Dagens rett

Saltbakt torsk med basilikumsaus

Saltbakt torsk er en delikatesse, og en utmerket helgemiddag. Skinnet får en nydelig farge, og smaken følger opp på en mesterlig måte. Du må riktig nok avstå noe av innholdet i vinforslaget til fordel for sausen, eller kanskje handle inn en ekstra flaske?

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Saltbakt torsk med basilikumsaus

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 150 grader. Skjær fisken i 4 fine stykker. Legg dem på en seng av havsalt med skinnsiden ned i langpannen. Bak i ovn i ca 8 min. Legges over på bakeplaten med skinnsiden opp. Saltes og peppres lett og pensles med smør. Settes et øyeblikk under grillen like før servering. Stek løken lett i smør i en kjele.

Tilsett kraft, hvitvin og hakket hvitløk. Kok alt sammen og tilsett hakket basilikum og smal til med salt og pepper. Ha sausen i en foodprocessor og kjør den godt sammen. Ha sausen tilbake i kjelen og tilsett litt fløte. Varm sausen opp under visping. Fordel oliven og paprikahakk midt på 4 tallerkener. Hell sausen rundt. Legg på fisken og pynt med urter. Plasser spekeskinken pent til slutt. Serveres med poteter eller pasta

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen