Dagens rett

Sildekoldtbord

Jula er den tiden på året hvor vi spiser mye sild. Hyggelig er det å invitere likesinnede sildeelskere og by på et aldri så lite sildebord før julestresset setter inn. Vin til sild er ikke lett, og anbefales heller ikke. Derfor har vi funnet frem et par alternative drikkeforslag du kan by på.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Sildekoldtbord

Fremgangsmåte

Kok opp ingrediensene til marinaden. Avkjøl den.

Rull sammen sildefiletene og sett dem tett i en form. Bland sammen grønnsakene og fordel dem over.
Hell over den kalde laken og sett formen kaldt i 2 døgn.

Sildefryd med urtekrydder
Bruk ferdig sursild. La laken renne godt av. Legg sildebiter på en tallerken. Ha på litt rømme og dryss med finhakket gressløk eller persille.

Sennepssild
Skjær kryddersildfileter i biter. Dekk dem med tynne ringer av løk, gjerne vårløk. Bland rømme eller creme fraiche med litt grov sennep og legg sausen ved siden av sildebitene. Pynt med rosa pepperkorn eller tyttebær.

Tips: Server silderettene med grovt rugbrød og smør.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen