Dagens rett

Soyakokt steinbit med vårløk og chiliringer

Steinbit er utseendemessig en stygg fisk, og det er pent sagt. I smaken derimot tar den igjen så det monner. Vi avslutter således denne uka med en lekkerbisken av en søndagsrett. Drikkefølget holder heller ikke dårligere standard, og igjen er det Tyskland som varter opp med en godbit av en vin.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Soyakokt steinbit med vårløk og chiliringer

Fremgangsmåte

Skjær fiskefiléten i serveringsstykker. Drypp over sitronsaft og la dem ligge kjølig 10 minutter.

Kok opp vann, ingefær, soyasaus, hvitløk, halvparten av chilien, honning, paprika og sesamolje. Legg fiskefiletene i marinaden og la dem trekke til de er gjennomkokt.

Smak til sausen med honning og sitron ev litt salt. Sausen skal være sterk.

Skjær vårløken i strimler og damp den i litt vann sammen med resten av chilien.

Server retten med ris og sitronskiver.

Sendt inn av

Foto: EFF

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen