Arkiv

Fant 41 artikler om emnet Gryte [fjern]

Tittel Dato

Oksekjøttet blir ekstra smaksrikt med øl i gryta

Denne gryteretten er perfekt på en februarsøndag. Den lager seg selv og varmer godt.

Dette gjør man med gresskaret i India og det helt uten kjøtt

De ekstra fargesterke gresskarene som brukes i India blir en fryd for øyet i form av denne tykke suppegryten som altså er helt vegetarisk og ganske hot.

Det er utrolig hvor mye smak en skje paprika kan gi

Det er ikke hvilket som helst paprikapulver som brukes i denne retten.

Få vegetarretter er så eksklusiv som denne

Det er cashewnøttene som sørger for eksklusiviteten, men siden de utgjør selve basen i denne retten, er den ikke dyrere enn at den funker midt i uka.

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden

Lammekjøtt som får putre lenge i gryta med rødvin og andre godsaker er et veldig godt alternativ til lammestek.

Så godt kan en kålgryte smake

Nå er det riktignok ikke bare kål i denne gryta, men også kjøtt og sopp. Fordelen ved siden at den smaker vidunderlig, er at den lager seg selv på ovnen mens du nyter påskeferien.

Dette er det nærmeste du kommer en ekte amerikansk klassiker

For å høste og dyrke villris er en tradisjon som europeerne lærte av de amerikanske urinnvånerne.

Har du en kokeplate og en gryte, lager du denne retten enkelt

Her skal nemlig alt godgjøre seg sammen i en liten time til en rett som både cowboys og cowgirls vil like.

Indisk gryte på fredagskvelden er sant

Den lager du altså fra bunnen av og det på bare en halvtime. For godt til å være sant, tenker du kanskje? Neida, bare se her.

Når denne squashgryten får en meksikansk vri, blir det fart i smaken

Squashen er ekstra fin å bruke nå som hovedingrediens i en rett som denne. Da trenger du ikke så veldig mye mer enn godt brød.

Kaninkjøtt bør vi bruke oftere. Start med denne kaningryten

Kaninkjøtt er ikke lett å få tak i, men om ingen etterspør er det heller ingen som satser. Bondens Marked er løsningen. Denne oppskriften er en god begynnelse og kjøp inn nok for kommende store matopplevelser.

Kanskje er det Brasils dag i dag, i hvert fall smaker denne lammegryten utrolig godt

Denne gryteretten fikser seg selv mens du gjør andre ting.  Du blir rikelig belønnet med smak i etterkant.

Lag en hot vri på lammegryten denne påsken

Denne indiske lammeretten setter fart på smaksløkene. Ved å holde tilbake på chilien, får du en rett som er svært krydret, men ikke fullt så sterk.

Denne kyllinggryten glemmer du ikke så lett

Den er nemlig både krydret og fyldig og med eksotiske toner.

By på litt hverdagsluksus med denne fiskegryten

Har du nyplukket sopp, blir den ekstra god, men sjampinjong fra butikken gjør også susen.

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Søndagsmiddagen blir ekstra eksotisk med denne lammegryten

En smaksrik lammegryte passer utmerket som søndagsmiddag. Denne gangen er inspirasjonen hentet langveis fra

Her lønner det seg å lage ekstra stor porsjon

Denne sjømannsgryta er herlig rustikk og veldig smaksrik. Det blir slåsskamp også om restene. Her er oppskriften du må prøve.

Med en slik gryte på bordet er middagen sikret

Elgkjøtt er perfekt som grytebase. Denne oppskriften er både rask og enkel, men ikke mindre velsmakende av den grunn.

Det er tid for karneval. Her er en enkel oppskrift for en vellykket fest

Hva er mer passende matfølge til saftige sambarytmer enn en brasiliansk klippfiskgryte? Som drikke satser vi på noen ukompliserte men velegnete typer, for når det er karneval, er kostymene og musikken viktigst. Olé!

Feir samenes nasjonaldag med denne vrien på finnbiff

Finnbiff eller reinskav er en lett tilgjengelig råvare som alle er sikret suksess med. Perfekt til å markere samenes festdag på.

By på en godt krydret, men ikke sterk lammegryte i dag

Med en slik rett på søndagsmenyen kan du be inn noen ekstra middagsgjester. Den lager seg selv mens du hygger deg med besøket.

Det er ikke mer enn dette som skal til for å lage en god fiskegryte

God sjømat har så mye egensmak at det trengs ikke så mange ingredienser. Som i denne oppskriften.

Nyt søndagen mens middagen lager seg selv

Retter som passer seg selv er perfekt til helgemiddagen. Denne oppskriften er en av de mer smaksrike.

By på en lettlaget, men svært smaksrik vri på kjøttgryte

Når det er kalv som er hovedingrediensen, blir denne enkle retten svært så feststemt.

By på en meksikanskinspirert gryte som ikke smaker taco

Meksikanskinspirert må ikke betyr taco. Denne oppskriften er dessuten veldig rask å lage. Perfekt på en fredag.

Lag Hellstrøms favorittkjøttgryte

Sett av litt tid denne helga til å lage Eyvind Hellstrøms klassiske langstidskokte kjøttgryte. Oppskriften er enkel, men veldig god.

La kyllingen bade i rødvin. Bedre blir den ikke

Coq au vin er en klassiker som smaker like godt hver gang. Og siden det er vin i maten, kommer du ikke utenom å servere et glass god rødvin til denne retten. Dessuten en middag du kan tilberede litt uavhengig av årstiden og om det er helg eller hverdag.

Elghakk er en super hverdagsmiddag

Grovkvernet elgkjøtt er basisen i denne lettlagete kjøttgryten.

Denne kyllinggryten får bein å gå på

I dagens oppskrift får kyllingfileten internasjonalt følge og et herlig kick fra chili. Pass på å lage ekstra stor porsjon.

En slik velsmakende gryte er klar på et øyeblikk

Det er lov å kose seg litt selv midt i uken, og da er denne oppskriften perfekt for et skikkelig festmåltid.

Prøv deg på en ekte meksikansk klassiker

Cochinita pibil er så meksikansk som en rett kan bli. Og som med alt annet meksikansk, er den perfekt å dele med andre. Her er oppskriften.

Her er det sausen som gir søndagssusen

De saftige og smakfulle kyllinglårene er ekstra velegnet som søndagsmiddag. Bare prøv denne oppskriften.

Be inn til indisk gryte-aften

Du kan lage indiskinspirert mat enkelt hjemme selv med denne oppskriften. Halvfabrikata eller laget fra bunnen av - du avgjør.

Denne gryteretten fikser du på et øyeblikk - og den kan lages kjøttfri

Denne oppskriften blir fort familiens store favoritt. Kikerter og kylling er en super kombinasjon.

Slik lager du din egen kraft. Basisen for alle gode supper, sauser og gryter

Kraft basert på kjøtt, fisk, fugl eller grønnsaker kan du lett koke selv. Her får du de gode tipsene og oppskriftene.

Har du lyst på en indonesisk wokgryte?

Deilige hverdagsretter lages raskt når woken hentes frem, og denne oppskriften er virkelig verdt å prøve.

Den måten å bruke fårikålkjøttet på gir enda mer smak

Dette er en perfekt rett til søndagsmiddagen og her kan du virkelig slå deg løs med de gode norske rotgrønnsakene og lammet.

Slik lager de en virkelig hot kyllinggryte

Oppskriftene strømmer inn til NM for amatørkokk - send inn din beste oppskrift slik som Gina Englund fra Langhus har gjort.

Kraftige haler

Oksehaler kan ikke bare brukes til suppekraft men gir en av de kraftigste grytene du kan tenke deg. God mat tar tid å lage, denne helga må du stå opp tidlig for at middagen skal bli ferdig i tide. Men så er belønningen stor i form av mye god smak som akkompagneres av god vin eller øl.

Indisk krydret og mildt

Tittelen er ingen motsetning, indisk mat behøver ikke være sterk, hvis du ennå ikke har erfart det. Bare intenst og rikt. Og da kan du også servere vin til uten at den blir overkjørt av maten.

Fant 41 artikler. Viser 1–42.

Til toppen