Legg kyllingkjøtt mellom brødskivene med sennep, karrimajones, sylteagurker og tomater så har du en deilig sandwich.
Du kan selvfølgelig også velge i menyen under, og kanskje finne en oppskrift du ikke hadde drømt om at du skulle lage. Husk at aperitif.no, som det eneste nettstedet, også forteller deg hva du skal drikke til.
Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne.
Legg kyllingkjøtt mellom brødskivene med sennep, karrimajones, sylteagurker og tomater så har du en deilig sandwich.
Her får ørreten besøk av ris på ekte vietnamesisk vis. Du kan glede deg.
Ca kho to tilberedes i en liten leirgryte. Den krever karamellsaus, en smakstilsetning vietnamesiske kokker har overtatt etter franskmennene og bruker i sterke retter eller i denne fiskegryten.
En lettlaget aromatisk og frisk fiskerett som metter godt.
Mujaddara eller mujadara er en veldig tradisjonell rett i den arabiske matkulturen. Uten kjøtt er den hverdagskost, men like fullt en fest for smaksløkene.
Kongekrabbe gjør seg umerket i tacos. Knallgodt og enkelt, med spennende smakskombinasjoner. Kongekrabbetacos må du bare prøve!
Denne klassikeren fra Vicenza kombinerer tørrfisk med melk og ansjos.
Tørrfisk som kokes i melk og fløte er veldig typisk for Nord-Italia. Den minner også om Mantecato.
Laks i wokpanne er middag i en fei, og du lager str-fry-sausen enkelt selv.
Å woke seg en middag er allment kjent, men å woke dessert er kanskje nytt for de fleste. Men prøv - det er så godt!
Lag denne deilige wokretten på en halvtime og du vil ikke angre. Med den deilige sausen blir måltidet ekstra godt.
En mettende lun middagssalat som strutter av sunnhet og gode smaker.
Aubergine, hummus og halloumi gjør disse sandwichene ekstra mettende - helt uten kjøtt, men altså ikke veganske.
Denne oreokaken med bunn av oreokjeks er fløyelsmyk. Dessuten bruker du kraftig mørk sjokolade- og hvit sjokolademousse. Server den med en kopp svart god kaffe. Det blir ikke bedre.
En veldig tradisjonsrik suppe fra Mallorca som har slektskap med pancotto. Begge navnene betyr på "kokt brød".
Selvfølgelig skal du lage potetmosen selv. Det er veldig enkelt og den smaker mye bedre enn du får kjøpt i butikken.
Dette aromatiske krydderet er mye brukt i Midtøsten.
I denne oppskriften er det karamell og ikke syltetøy som lager den glaserte spør overflaten.
Denne klassiske libanesiske retten lages opprinnelig med lam, men så vel storfe som kylling kan brukes.