Denne retten frisker opp uansett årstid. Og ingrediensene finner du i alle butikker.
Du kan selvfølgelig også velge i menyen under, og kanskje finne en oppskrift du ikke hadde drømt om at du skulle lage. Husk at aperitif.no, som det eneste nettstedet, også forteller deg hva du skal drikke til.
Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne.
Denne retten frisker opp uansett årstid. Og ingrediensene finner du i alle butikker.
Yemista eller gemista er en populær gresk vegetarrett og perfekt som tapas.
Har du rester av julepålegg kan du lage den herlig retten Quesedilla med julepålegg og ridderost. 2 som smårett, eller 1 som hovedrett. Her er oppskriften.
Det er lett å bli hekta på deilige Wontons. De kinsiske dumplingsene kan både kokes, dampes og friteres, spises i suppe eller slik som her i chilisaus.
Denne retten kan lages enten med store pastaskjell eller ferdig-tortellini fra butikken.
Denne retten kalles baccalà alla napoletana og lages med salt torsk/klippfisk, men fersk sei fungerer også utmerket.
Denne sicilianske pastaretten er som skapt for den som elsker smaken av ekte pistasjnøtter.
Frisk purre koker vi forsiktig og serverer dem rykende varme med en enkel hollandaisesaus som forrett. Her har du oppskriften på begge deler.
Couscous med reker - ferske eller fryste - og lett krydring er en kombinasjon som vekker begeistring.
Denne sagopuddingen er spesielt god fordi den får følge av blodappelsingelé og hasselnøtter. Ekte sagogryn lages av margen i sagopalmen som finnes i Sydøst-Asia. I Norge lages de av potetmel.
Socca er kikertpannekaker - en gammel tradisjon fra Nice, men som også gjenfinnes flere steder ved Middelhavet.
Byggryn er perfekt i en mettende rett uten kjøtt - du kan velge den helvegetarisk ved å bytte ut kyllingkraft med grønnsaksbuljong.
Inspirasjonen til denne oppskriften kommer fra en som flittig bruker sumac, nemlig den inspirerende kokeboklegenden Yotam Ottolenghi.
Når kyllingfilet i strimler får marinere før steking, blir den ekstra saftig og god, som i denne greskinspirerte settingen.
Du må ikke nødvendigvis ha kylling i denne salaten. Fisk smaker også fortreffelig - eller bare tunfisk fra boks. En vegetarisk vri er med ferdigkokte hvite bønner.
Sellerirot, gulrot, fennikel og laks gir en næringsrik og mettende suppe. Her har du oppskriften.
Kanelstekt juleribbe er enkelt å lage, men du verden så godt så godt det smaker. Her oppskriften du får suksess med.
En smaksrik tomat- og ostesmørbrød-kombinasjon som garantert vinner nye venner.
Ris a la malta er svenskenes svar på danskenes ris alamande - og vår hjemlige riskrem.