Amerikansk festmeny

Det er kanskje grillrettene du forbinder mest med USA, og på deres nasjonaldag har vi satt sammen en amerikansk meny til deg, til og med med video som viser hvordan du gjør tilbereder den.
Redaksjonen
04 Juli 2009 - 01:00

USA er utrolig variert med sine 50 stater, hver med sine egne mattradisjoner. Her har vi funnet frem tre av de mest kjente rettene som du lett kan lage selv.
 
 
Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 
Forrett:

Grillede kyllingvinger med tomatsalsa

Grillede kyllingvinger med tomatsalsa

Fremgangsmåte

  1. Gni kyllingvingene inn med chiliolje og varm dem i en alufolieform på grillen eller i stekeovnen i 5-8 minutter.
  2. Skjær loffen i skiver og gni dem inn med hvitløk og olivenolje.
  3. Legg skivene på grillen eller tørr stekepanne og stek dem raskt på hver side.
  4. Tomatsalsa:
    Finhakk tomater, basilikum, hvitløk og selleristilk.
  5. Bland dette sammen med sriracha, olivenolje, salt og pepper.
  6. Ha i en foodprosessor eller blender og kjør jevn.
  7. Pimpet majones:
  8. Bland krydder, sitron, urter og majones luftig. 
  9. Server kyllingvingene sammen med loffskivene, tomatsalsaen samt majonesen.

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Den deilige hamburgeren

Den deilige hamburgeren

Fremgangsmåte

Rør inn salt og pepper i kjøttdeigen, men ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli seig.

Ha litt vann på en trefjøl og form til 4 runde kaker som klemmes ut til store flate burgere.

Stek burgerne på sterk vame, 1-2 minutter på hver side.

Varm hamburgerbrød, fyll det med salat, hamburger, tomat og løk. Benytt ketchup eller annen saus etter eget ønske.

Lag hamburgerbrødene slik Hellstrøm gjør

Her har du mange andre oppskrifter på hamburgere med forslag til hva du skal pynte de med

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

  • USA
    USA
    Volum: 0.35 l Pris: 39.90 kr Basisutvalg, kategori 3
    88 POENG

S'mores

S'mores

Fremgangsmåte

  1. Byggkjeks (gir 30 stykker):
  2. Rør smør og sukker lyst og luftig.Ha i ett og ett egg og visp dem lett inn.
  3. Bland natron og vaniljesukker med mel og rør det inn. Tilsett hakkede nøtter og hakket sjokolade.
  4. Bruk teskjeer til å lage små topper med røren på en stekeplate dekket med bakepapir.
  5. Stek kjeksene på 180 °C i ca. 10 minutter midt i ovnen. Avkjøles på rist.
  6. S'mores:
  7. Legg en rute med sjokolade på hver kjeks.
  8. Ha marshmallows på et spyd og grill dem til de blir gylne.
  9. Legg en varm marshmallow oppå hver sjokoladebit,
  10. legg en ny kjeks over det hele og vent et par minutter til sjokoladen smelter av marshmallowen.

Planlegger du kakefest, finner du oppskriftene her

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pai gir sikker middagsseier
Dagens rett
Skinke- og løkpai

Pai gir sikker middagsseier

Pai frister alltid, og her får du en klassisk oppskrift som alle kan klare.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her