Blomkålsuppe med spekeskinke og kamskjell
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skjær blomkålen i små buketter. Spar noen buketter (ca. 100 g) til servering.
Finhakk løken og stek den sammen med resten av blomkålen til den er blank. Tilsett vann og vin, og la det småkoke ca. 20 minutter under lokk.
Ha alt over i en hurtigmikser sammen med varm fløte. Kjør til du får en jevn suppe og sil den. Smak til med salt, pepper og ferskpresset sitron.
Kok resten av blomkålen i lettsaltet vann til den er nesten gjennomkokt og ha i suppen.
Stek kamskjellene raskt på begge sider ved sterk varme i litt smør til de har en gylden farge. Stek spekeskinken i litt olje til den er sprø og dryss over suppen rett før servering.
Server kamskjellene ved siden av med litt salat vendt i olivenolje.
Se alle våre oppskrifter med blomkål
Her finner du mange flere deilige supper
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Matprat/Studio Dreyer-Hensley
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 Poeng
Schätzel Niersteiner Riesling Kabinett 2017
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 153,20 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Haandbryggeriet Ardenne Blond
Norge
Volum: 0.500 Pris: 84,30 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Burlotto Verduno Pelaverga 2018
Italia
Volum: 0.750 Pris: 295,00 Bestillingsutvalget -
85 Poeng
Henri Bourgeois Petit Bourgeois Sauvignon 2019
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 164,90 Basisutvalget -
82 Poeng
Topf Strassertal Grüner Veltliner 2016
Østerrike
Volum: 0.750 Pris: 159,90 Bestillingsutvalget

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.
Dagens rett på MMS og WAP