Helstekt indrefilet med oksehale- og jordskokkragu
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
Stek fileten i varm panne på alle sider, stikk så inn et steketermometer. Stekes i ovn på rist ved 160 °C i ca. 30 minutter til steketermometeret viser 55 °C for rød filet og 60 °C for medium stekt filet.
La så fileten hvile 15-20 minutter så kjøttsaften får satt seg.
Grønnsakene skrelles og vaskes, kuttes grovt og tilsettes i gryten. Ha i mer vann hvis det ikke dekker alle ingrediensene. Kok under lokk til kjøttet er mørt, ca. 1½ time.
Ta oksehalene opp til avkjøling. Halene er lettest å rense når de er lune. Kraften siles og kokes inn til halv mengde, 30-45 minutter uten lokk. Ta av 7 dl kraft til saus og poteter.
Sjalottløken skrelles og finhakkes. Kok den med rødvin uten lokk til marmeladekonsistens. Tilsett de rensede oksehalene og spe på med kraft. Skrell og del jordskokk i små terninger. Ha de i gryta. La det småkoke ca. 15 minutter og rør i gryta jevnlig. Pass på så det ikke koker tørt og brenner seg. Smak til med salt, pepper, litt sitronsaft og hakket salvie.
Bak potetene i ovn ved 160 °C i ca. 45 minutter.
Sendt inn av Matprat.no
Foto: OFK

