Helstekt kalkunfilet med rødløksmarmelade og eplesaus
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Pensle kalkunfileten med smeltet smør tilsatt salt og pepper.
Sett inn et steketermometer i fileten og legg den i en ildfast form og stek den ved 180 grader i ca. 50 minutter (steketermometeret skal vise 65 grader).
La fileten hvile i minst 15 minutter før den skjæres i skiver og serveres med grønnsakene, kokte poteter og sausen.
Stek grønnsakene på 180 grader 30 minutter, til grønnsakene er møre, og har begynt å få farge.
Tilsett løken, salt, pepper, og sukker. Bland alt godt sammen. Sett gryten med lokk i ovn, 100 °C i 25 min. Rør flere ganger med tresleiv i løpet av koketiden.
Tilsett eddik, rødvin og rips og la alt stå i ovnen i ytterligere 30 min., men uten lokk. Serveres varm eller kald.
Legg i halve utkjernede druer og sukkererter og la sausen småkoke et par minutter.
Finhakk hvitløk og dryss over den varme brokkolien. Høvle flak av parmesan over med en ostehøvel og server.
Legg kålen i en kjele og hell over rødvin og balsamicoeddik. La det surre over middels varme til kålen begynner å falle sammen, ca. 5 minutter.
Dryss over sukkeret. Tilsett tranebærene. Kok opp og la kålen stå og småkoke ca. 1 time, til kålen er helt mør og væsken nesten har kokt inn.
Rør inn gelé og smak til med salt og pepper.
Tips: Stek gjerne kalkunen i en stekepose, og ha gjerne litt rosmarin, timian eller annet krydder sammen med smøret i stekeposen.
Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt
Foto: Kim Holthe
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 Poeng
Corte Sant'Alda Campi Magri Valpolicella Ripasso Superiore 2014
Italia
Volum: 0.750 Pris: 289,90 Bestillingsutvalget -
82 Poeng
Serego Alighieri Possessioni Rosso 2013
Italia
Volum: 0.750 Pris: 139,90 Bestillingsutvalg -
89 Poeng
Mikkeller Via To From
Belgia
Volum: 0.750 Pris: 158,90 Bestillingsutvalget -
91 Poeng
Mikkeller Via To From
Belgia
Volum: 0.330 Pris: 68,90 Bestillingsutvalget